Julmust, kex med ost & Disney

Kom hem strax efter 00.30 idag. ;)

Just nu har jag surfat runt lite på nt.se och läst de senaste nyheterna samt studentbloggarna. :) Har också fyllt min vattenflaska med cola, som jag låtsas är julmust med russin i, för att jag ska kunna dricka den... Har också några smörade digestive. Fast tänker att det är kex med ost ör det brukar man ha till julmust på julen... Smaskens. :D

Fredagen blev riktigt lyckad! Det började förstås inte jättebra. Jag trodde att jag började halv nio, men ack så fel jag hade. När jag kom in i paviljongen ca 8.15 hade de redan hunnit se en produktion. :/ Där satt vi alla fall i vad som kändes som evigheter, fast det var skoj ändå. Det var några musikvideos och andra filmer, bland annat en stumfilm! Det skulle inte vart det egentligen, men jag gillade det verkligen. Det gav bra effekter på något vis. Såg en stumfilm på tv kvällen innan också. Rätt kul egentligen.

Sen gick jag till biblioteket och skrev ut mina arbeten. Letade reda på en lärare som kunde nita ihop dem åt mig och sedan lämnade jag in Idh:n. Efter det blev det film på historian, såg klart 1939, eller nästan i alla fall^_^ ,rätt bra film! Innan vi fick lunch hade vi engelska, såg på disney :D . The Lion King 3. sjukt bra! älska "barnfilmer"... <3 Aina hade rätt om att den var bättre på engelska...! :D Sevärt till tusen, säger jag bara. tyvärr hann vi inte se hela, men det är sådant som händer. Måste inhandla lite filmer till min halvtomma hylla här hemma alltså. Bland annat Disney.
Hade lång rast, åt lite mat och cyklade sedan till Folkparken där nästa lektion skulle vara. När jag kom dit ca 10 min innan start, så hade redan två tjejer kommit, de hade suttit och ätit glass på Sibylla. Strax efter mig kom också tvillingarna, Nancy och Nora dit, sen droppade det in fler och fler med tiden. Fast vår lärare kom nästan 15 minuter sent. Hon hade blivit fast i något "elevmöte" på skolan.

Lektionen startade till slut i alla fall, vi började med redovisningarna. Först var det Hanna och hennes kompis, sen jag och sist blev det poweryoga-övingar med Therese med grupp. Sen lekte vi lite och efter det blev det fika och betygssnack. Jag fick MVG. Har stoltserat med det hela eftermiddagen känns det som. (undvek att skriva skryta med flit). Är så himla glad, mitt första MVG på hela gymnasiet! Pratade lite med de andra innan jag tog cykeln ner till resecentrum. Väl där så hade jag missat ett tåg med 5 minuter. Då gick jag runt och undrade om jag skulle åka hem emellan och ta tjugo i fyra tåget som var tänkt från början. Men så blev det inte. Jag hoppade på tre-tåget till Linköping. På det nästa fulla tåget träffade jag Katrin. Så då fick man en snäll medresenär att samtala med. :)
 
Smsade med Josse och Vickan då på tåget. Vickan var hemma och städade och käkade mm, så då kom Josse och Angelica och mötte mig vid stationen. Woho. Hittade också nya busstidtabeller, bra bra :D

Umgicks med Josse och Angelica i några timmar först, vi satt mest på en bänk på Stångebrofältet och pratade och var allmänt sega. Skoj ändå. Soligt och skönt, för varmt enligt Josse... ;) Sen ungefär precis när själva artisteriet satte igång kom Vickan. Så då umgicks jag med henne och hennes kompisar. Det blev många att hälsa på. Vi gick runt mycket och hörde mest musiken på avstånd, fast skoj ändå. Missade tyvärr Brolle. :( men det finns väl fler chanser. Det var mitt eget val att gå ifrån scenen, för att gå till tivolit, Fast jag trodde ju att Brolle skulle vara mycket senare, tänkte att han var rätt känd nu efter han vart med i Körslaget och allt, så tänkte att de skulle ta honom på slutet, men ack så fel man kan ha. :( Men det var en trevlig kväll. Mycket skratt och trevligt prat och bra musik. Fick foton på alla utom brolle, då han var den enda jag inte hörde något alls av...  Men Josse, Erika och Eve fotade lite, så skulle väl få några bilder av dem tror jag. :) Det gör inte så mycket att jag missade honom, då jag fick träffa Sarah istället. :D Vännerna betyder mer än musiken. <3 Saknar er redan, tjejer!

Lite tur hade man då man blev bjuden på både macka, vatten, läsk, popcorn och chips lite då och då, det behövdes för att överleva kvällen. Träffade även Sandra och Natta denna dagm det var trevlans. Såg några från skolan jag kände igen också men annars var det inte mycket folk jag visste vilka de var. Hälsade på lite folk som andra kände också. Skojsigt. Sen hade Erika sett/snackat med en snygg kille också, så då skulle vi se om vi såg honom så hon kunde få hans nummer, vi lyckades! :D 
 
På tåget hem så var det verkligen proppfullt, det kunde inte komma på en enda människa till alltså, så fullt var det. Så vi och många andra fick stå. men vid Linghem gick en hel del av så då fick vi sittplatser, jippi! Sen väntada man på bussen med de andra innan jag cyklade hemåt. Fick gå en bit, då min cykel stötte bort mig :S Råkade nämligen ha av baklyset på cykeln när jag skulle tända den, så då vågade jag inte cykla överallt ifall de tskulle komma en polis som skulle vilja vara på "dela ut böter-humör"....

Har lyssnat på skön avslappningsmusik från albumet "No stress" nu på natten,, riktigt snajsigt. Nu är klockam redan över halv två, det betyder att jag varit hemma en timme nu. Jag som ska upp tidigt imorgon, ska iväg till Haga, ska till trafikskolan med pappa och brorsan. Senare på dagen ska vi även ut till Fyllingarum, wiie.
Borde sova nu...
Fast så härligt att kunna ligga i sängen med datorn.  En dröm sen många år tillbaka. När jag var liten så ville jag vara en sån tjej som på filmerna, då hade de alltid en lap-top som de låg och skrev vid i sängen om kvällarna, hihi. Har ju en laptop i mitt rum nu... Wiooh ;)
Det SKA inte bli allt för sent i alla fall, måste orka upp relativit tidigt ju.
Ha're bra allihop och försök att vara uppe dygnet runt nu när alla betygen är satta i skolan och vi inte längre behöver vara med på så många lektioner, menar alltså att vi bara har slappa lektioner, inget viktigt som sker...
SLEEP TIGHT TONIGHT, AND SWEET DREAM 


lov på ingång...

Wooho, är i princip klar med midd Idh.arbete! Det är sista skolarbete för i (v)år. :)
Nu har brorsan köpt ny dator och tagit dataskärmen så sitter med laptopen i mitt rum istället. Malte och hans kompisar stack nyss ut, han sa inte hejdå, men hans kompis gjorde. vissa är trevligare än andra så är det bara, haha. Du vet sådär allmänt trevlig som vissa personer är. Känner du någon sån, elelr är du rentav en sån person själv?^_^

Rätt bra skoldag. först Mental Träning på Haga och sen matteprov (hela Matte B), gick rätt bra. Bättre än förra i alla fall, bara att hoppas att det räcker till mitt VG, jag förtjänar det! Efter det var det svenska, då lekte vi, hihi. någon argumentationsövning som Aina delade med sig av. Tihi. Så den lektionen gick fort. Efter det var det foto. Hade inget speciellt att göra, så satt och justerade min redovsining till imorgon, gick finfint!

Efter det cyklade jag till vilbergen. Avslutningen på bowlingen ju. Kul att träffa Emma med. :D Gick rätt så bra, eller inte första serien men andra... fick totalt 143, det fick duga^_^ Johan eller vad han hette som vi körde med fick ju mer än dubbelt så mycket som mig, typ 313... vi blev bjudna på korv med brös och läsk efteråt. Fick en fin medalj också, den hänger fortfarande runt halsen, vet inte vat jag ska lägga den/hänga upp den. Följde med emma till bibblan också, där hon skulle träffa lenne, johanna och ngn kompis till henne. Så hälsade på dem och stod och pratade lite innan jag cyklade hem för att plugga.

Ska laga lite mat snart, koka makaroner och något mer, får se vad jag tar till. Pappa kom hem nyss med, han kanske har någon idé...19:37

Försöker få tag på kusin-vitamin just nu, men lyckas inte så bra. :( Får ta och ringa senare, nån gång svarar hon väl i alla fall, hehe.


Love

I am in Love in life and thats it...

Ni kanske minns mitt inlägg om att jag var kär och önskade att "vi två blir en"? Nu är det så. Livet och jag är verkligen i ett med varandra nu. Ingen annan slags "partner" om det var vad ni trodde... hihi.
Nu ska jag ute på promenad med pappa snart. Ska väl handla lite och så, efter det ska jag plugga lite mer. Matteprov imorgon, hoppas det går bra :D Håll tummarna för mig mellan 9.50 och och 12.00.

Imorgon är det en redovisning och ett prov, vad skönt det ska bli när det är över! :) Då är det bara en halv inlämningsuppgift kvar att skriva. Tänkte hinna med det på torsdag så man inte har någotting över helgen. Bra om den är inlämnad på fredag också, om han ska sätta mitt betyg på måndagen... hehe.

Förut när jag satt och pluggade matte så kände jag att jag inte hade någon energi så tänkte gå ut och fota. Frågade pappa om han ville följa med ut lite. Det ville han, fast jag satt vid datorn en stund eftersom han skulle hänga upp tvätten först. Sen kom vi ut. gick och handlade lite småsaker på ica först, sen fortsatte vi på gatan parallelt med "promenaden" och svängde upp till halvars. Pappa köpe lite glass till mig och honom. Åt hallonsorbet och blåbär, mums. bästa blandningen som finns där alltså. helt klart favoriten efter att de tagit bort björnbär...  Sen fortsatte bredvid en fotbollsplan där det var några som festade/lekte. ;)

Kom fram till spårvagnsspåren, där tvåan går och gick förbi i närheten av min systers förra lägenhet. Svängde runt och kom ner mot museét. Räknade statyer, vet ni hur många det är? Fortsatte sedan över stora vägen och kom till vasaparken. Då räknade jag träd i labyrinten, har ni gjort det någon gång? Sen var vi hemma och fyllda med energi. Räknade några mattetal till och sen så blev det att prata i telefon och skriva här^_^
Pratade med Sarah om fredag också. Ska försöka få tag på Vickan med. Längtar redan till fredag. Till imorgon eftermiddag också. Får se vad jag väljer. Vill både vara med och kolla på våra arbeten och vara med på avslutningen på bowlingen ju. Jobbigt att de korsar varandra, but that's life. Det blir nog att jag stannar kvar i skolan tror jag, jag bara måste få se den där filmen som Lollo och Micaela gjorde! kanske att den kommer på youtube men ändå^^ 
Nu ska jag snart gå och lägga mig.


Linköping var det, ja

Nu är man u Ryd, sitter i syster-ysters lägenhet :)
Tog 13.42 tåget hit, skönt att hinna med ett tidigare än tänkt. Tessie och Jenny var snälla och lät mig gå före dem i kön med betygssnack. Så det var skönt. Först så råkade jag gå av vid fel busshållplats när jag skulle vidare till ryd från resecentrum... Så fick vänta på en ny buss, det var inte så farligt, mest komiskt. Till slut var jag rätt och syster väntade på mig med sin cykel. Så vi cyklade vidare till universitetet. Där pluggade vi ute i solen, härligt. Passa på att fika också. Fick två kaffe med kaka för bara 16 kronor (billigt!). :P
Efter det så kollade vi på en lägenhet som min syster hoppas på attt flytta till efter sommaren :)

Nu har vi nyss ätit, lagade fiskgryta med sweet chili, riktigt gott med ris till. Lyssnar på Laleh och pratar med min syster som står och diskar medan jag sitter här vid bloggen. Ska väl gå och vara social med syster snart igen :D
 Snart måste man tyvärr åka tillbaka till Norrköping, och där väntar imorgon en redovisning som jag inte kan. Det får gå som det går, tror inte det påverkar betyget så mycket. Hoppas på att jag kan få VG i alla fall, är nästan säker på att jag får det....

Snart är det sommar, wiiho. har sån där överskottsenergi och är allmänt flummig och min syster komois tycker jag e knasig, men det var ju inget nytt för mig ;P

Linköping :D

Imorgon åker ja gtill Linköping. Ska träffa syster. Vi ska bland annat jobba matte, hehe. Hon ska hjälpa mig med matte b, försöker få vg nämligen...

Tidigare idag när jag tog en promenad istället för en joggingtur träffade jag på massor med folk. Sara träffade jag i parken precis när jag kommit ut, hon va rute o jogga. Blev glatt överraskad at få se henne. Efter henne var det en underlig typ, han gjorde typ pussmun när jag gick förbi honom, growse. :S
Sedan träffade jag på Sandra och Carro och det var ju ett tag sen man såg dem. :) Sedan träffade jag på Zarah, det var ännu längre längesen. Såg ett cirkus tält också, Norsholms... Det väckte minnen.
Kom till slut fram till mitt mål med promenaden, resecentrum.

haha, när jag var påväg tillbaka från resecentrum såg jag en kille med munnen halvt öppen när han gick förbi mig, då tänkte jag han är ju som en fiskmås :O haha vad jag egentligen skulle tänka var guldfisk, men fick inte fram det ordet i tanken. hahaha.

Idag gjorde vi klart vår film på mediaproduktionen också, det var skoj. Fast jag vet inte om jag kan vara med på filmvisningen, för det är avslutning på bowlingen samtidigt. Vi ska förmodligen ha filmvisningen efter skoltid... :(
Jag vill så gärna se ju. Det kommer ju hålla på över en timme och då är redan avslutningen med bowlingg-gänget slut som håller på i ca 1 h... :/ Jobbigt läge. Vill inte välja emellan, vill göra både och!

Har skrivit klart inför redovisningen jag har på onsdag, hoppas det går bra. Senare har jag också ett prov som väntar att göras på torsdag och fredagen ska jag lämna in ett arbete,. så att jag har allt klart till helgen :D Hoppas på det i alla fall, men det borde gå som planerat tycker jag. ;)


dagen d

17.00
har försökt plugga matte idag, har gått sådär. Lärt mig lite mer i alla fall, tack vare brorsan. Han är smart, han. Nästintill geni ;) 

Klas kom hit förut, en av mina icke-biologiska syskon... Suttit ute i solen och fikat bland annat. Mormor och morfar kom nyss också, de har var ute i St:Anna och lagt i  båten. Nu väntar vi bara på att fam. Larsson ska komma, så är alla inbjudna gäster här. Vi ska mysa framför tvn med tacos och titta på Eurovision ikväll :D


23.10

Lyssnar på pausunderhållningen på ESC på tv'n i rummet intill, har precis blivit klar med översättningen till Vickans text... Mormor och morfar har åkte hem och killarna sitter uppe vid datorn, rolf har gått och lagt sig, jag sitter här och de andra är kvar vid tv'n.

Ja, hur många av musikfantasterna ut i välrden ser på ESC, kan jag då undra. Jag är väl inget fan av eurovision song contest precis, men för sällskapets skull såg jag ändå. Kul, har det vart. Mina favoriter är Finland, Lettland och Ryssland, men det fanns flera som var bra. ungefär 8 st som var okej och resten var trista och/eller dåliga.
Albanien, israel, island, danmark var rätt bra. Azerbaijan var lite häftiga också :)
Har ni några favoriter? :P


do the happydance

Freeeedag :D

Ja, helg igen nu då :)
Börjar tröttna på att se på film på lektionerna nu, känns som det är det enda vi gör nu, haha.
Inte så mycket som hänt idag. Fast hade kortare iv.val slutade redan vid tre. och inna ndet fick vi lyssna på emme och hennes klasskamrater som har musik & sång nivå 1 :) fyra från kungsgård tror jag. Johanna, Emme, Johan och en till tjej jag inte minns namnet på. Kände igen Jessica också så klart. Typ kusin till en kompis eller något sådant...
Dem var riktigt duktiga, och de hade bra låtval också :D Värsta fian vädret idag, så det var skönt att cykla!

Är i viken nu, tog bussen vid halv sex. VI grillade förut, det var mys o musmigt. Sen har man suttit vid datorn typ hela kvällen. Ska ner och se vad dem andra gör nu, de sitter vid tvn tror jag^^

kärlek

kan man vara mer underbar?

Life make me smile ,and you too! :D
I hope we two become one someday....

Yeajh, helg igen!

Hjälp vad trött jag är! Jag vaknade nyss och har sovit i en timme. :O
Kag skulle egentligen ha pluggat, skulle ligga och korrekturläsa min text, då ajg somande... Jag som låg så bra till mig pluggandet och tänkta til och med skissa lita idag, men nu känner jag mig stressad bara för jag har sovit. Inte bra.

Dagen idag då. Den har var bra. Först så var jag på haga. Gjorde inte så mycket där. Fick reda på mitt prov jag hade gjort och sen så tog jag reda p fakta till mitt svenska prov. Sen var det matte, men vi hade ingen lektion så jag och sju till tjejer i klassen gick ner till Ica ljura och skulle panta flaskor och burkar. Då tröffade jag min granne, med hund. Fick reda på att de skulle flytta. Sen gick vi tillbaka och efter det åt vi lite mat och hade sedan svenska. Trodde vi skulle ha prov först, men fick reda på att det var på fredag. Satt och pratade om redovisngarnao ch en bit in på lektionen kom två högljudda elever in, trodde vi. Vi bara ser dem inte att vi har lektion. Fast de fortsätta prata och krde en liten sketch. De var från landstinget, om jag minns rätt. De var här för att prata om klamydia typ, och de gav en internetadress till oss astt gå in påa, haha. Snacka om att klassen blev förvånad, det blev mycket skratt i våran perversa lila klass, haha.

Efter det hade jag foto, gjorde en "tavla". Fick användning av mina redigerade bilder på farfar. :) Läraren skulle skriva ut dem imorgon. Sen så var det ju bowling. Har ju inte varit där på två veckor, då det har vart födelsdag och möte. Emma och jag var där i alla fall. Gick rätt så bra. Då berättade dem att det skulle vara en liten avslutning nästa vecka med tävlingar, pris och lite mat. Anmälde mig dit såklart, hehe. Som emma sa "om man får pris så.." :)

Efter det kom jag hem och skulle plugga, åt först förstås. Sen han jag inte så mycket förrän jag somnade och nu sitter jag här. Måste gå till biblioteket en snabbis innan de stänger, behöver en bok till lektionen imorgon. Så bäst att jag går, så jag hinner. Efter det får jag börja plugga efterso mjag inte hunnit göra det än.
Hade bäst allihop, håll ut till helgen som börjar imorgon! :D

Pizza-time

                  image57
Jag mådde inte så bra igår så jag orkade inte med något kvällsinlägg. :/
Igår så beställde vi pizza på jag vet inte hur länge som helst. Pappa hade bett mig kolla på "matsedeln" vad jag ville ha tills han kom hem. Jag hittade en god med kyckling, champinjoner och lök som jag ville ha. Det var bara det att när brorsan kom hem, så ville han beställa från en annan pizzeria istället, Cissi. Så då gick han dit, de hade ingen liknande pizza på förutom. Så jag fick en specialbeställd pizza, hehe. Lite coolt ändå ^_^
Jag sprang mellan datorn och tv:n på kvällen. Skulle se några bidrag till eurovision samtigt som jag pluggade. Gick inte så bra att plugga men jag kom en bit i alla fall. Nu är det meningen att jag ska skriva klart den, men har inte så mycket inspiration... Har nyss vart på badhuset och tränat. Simmade en timme i sträck, skönt var det. Nu sitter jag här, lyssnar på musik och skriver här. Försöker hitta lite fakta om en forskare, men lyckas inte så bra. Åt nyss upp resterna av min pizza framför tv:n.

Innan jag stack till badhuset så träffade jag Helen en kort stund. Hon vilel veta hur hon skulle ta sig till fridvalla nämligen. Berättade för henne om min sköna dag i skolan jag har haft.

Det var ju så att imorse hade jag sovmorgon så jag gick inte upp förren kl. 9. Hade 35 minuter på mig att göra i ordning mig, äta frukost och hinna till skolan och det klarade jag gott och väl. ;) Fast hade kunnat ta det ännu lugnare då vår lärare först inte kom och vikarien var 10 minuter sen. Vi såg i alla fall klart på filmen från igår, Boys don't cry. En bra film, men också sorglig speciellt då man vet att den är verklighetsbaserad. Sen på nästa lektion såg ci också på film, då läraren började med betygsnack kring Nationella mm. Jag satt mest och ritade då jag har sett filmen innan. Efter det var det lunch och sen mentorsråd. Då snacakde vi om de kommande veckorna i skolan, och att avtrappning är väldig seg och avslutning borde vara redan på fredag, hah. Därefter väntade en lång håla. Då cyklade jag hem. Pluggade, med hjälp av farfar samt åt lite och var social när farmor och farfar fikade.

Efter det var det bara en lektion kvar så då fick man slita sig från hemmet igen och cykla till skolan igen. När jag kom till skolan satt jag och redigerade några foton i PS innan sista lektionen började. Då snackade vi bara om allt och ingeting då läraren tyckte att vi hade vart så duktiga de tidigare lektionerna, yeajh.

Nu ska jag väl försöka göra klart mediekunskapsarbetet så jag kan sätta igång att plugga inför provet jag har imorgon.... Hade bäst allihop!

Snart är det över

Har rätt mycket i tankarna nu, men tänker inte skriva av mig här med dem. Ni skulle bara bli förrvirrade plus att jag inte vill blotta mig alltför mycket, med personliga saker. Jag menar att vem som helst kan ju faktiskt läsa och det vore inte det bästa precis.... Inte för att jag tror att min blogg är så känd, är det ens någon mer som läser den en Alex måntro? haha. =P Jo, fick ju en komentar av en tjej jag faktsikt inte ens känner  vid 1 maj ;)

image54

Tänkte att jag skulle plugga mediekunskap direkt efter skolan men så blev det inte. Till en början var jag på väg att cykla hem utan min bok.... Sen så fick jag för mig att gå till stan. Köpte ett par billiga solglasögon jag spanat in på Ur&Pen. Hittade också ett par billiga sterling silver örhängen. Blå och små, precis som jag ville ha! Passade också på attt köpa npågra nya hårspännen, kände att jag behövde det. Nu när det snart är somamr och allt kan det vara bra att kunna sätta upp luggen. :)

Ska väl i alla fall sätta igång med pluggandet, så jag inte bara sitter och slöar och inte hinner städa mitt rum, det måste dammsugas och plockas lite. Kanske gör man det först till och med, sånt som märks. ^^
Skönt det ska bli att pluggandet snart är över för en tid, med sommarlov och allt.
Såg thessan sitta och fika på stan också, jag hälsade och något vis fattade hon att det var jag som hade kommenterat hennes blogg igår ;)

Det blir inte så långt inlägg idag eftersom jag har en del att göra men ska försöka få tid ikväll också, har ju faktiskt sovmorgon till 09.40 :D


Älskar, älskar inte

Älskar dig, hur många ggr har du använd dig av dem orden? Det är så många som använder dem alltför ofta känns det som. Är du en som nöter på de orden? Det känns som det tappat lite av sin betydelse... Alltför många som säger det till sina vänner. Älska är ett starkt ord och många säger det då dem egentligen bara menar gillar mycket tror jag. Jag säger inte det till alla mina vänner, bara de jag verkligen älskar. vat betyder älskar egentligen, vad är din definition för det? :)

 
Idag efter skolan traskade jag hem och åt lite sen drog pappa och jag till stan. Skulle kolla efter en baddräkt till mig. Behöver det när jag tränar, inte så kul att motionssimma i bikini, går inte lika snabbt då. Jag menar det är ju mer slimmat med baddräkt, haha. Hittade några jag gillade. Fyndade med en svart med lite vitt på för bara 199 kronor, jippi!

Senare kom syster-yster hit, skojjigt :D Träffade Kim med, som också skulle springa. Hon och hennes tungpiercing mådde bra, hon hade haft den en vecka nu ju. Sen letade vi runt efter Valdermarsvikstältet, tog ett tag att hitta det men till slut var vi där. Kul att träffa mamma igen. Såg många jag kände igen, inte bara vikenbor heller. Kul att träffa Saga med :) Vi startade i "Springa"-fållan. där såg jag också therese.... Gick jättebra att springa. Kom igång rätt bra med Saga fakiskt fast efter halva varvet ungefär så tappade vi bort varandra. Lite synd för annars hade hon nog kunnat puschat mig att springa snabbare, hehe. Fast jag är nöjd med mina 29 minuter! Helt klart glad att jag kom under en halvtimme.
Pratade med mamma sen, hon tyckte jag var snabb, "är du redan här?", sade hon när jag kom skuttandes till henne som en liten studsboll till tältet. Då gick i alla fall Saga och jag runt lite på området för att se om vi vunnit något på startnummret. Det hade vi inte. Så istället nöjde vi oss med att hoppa i poolen :D Vi hade joggingbyxorna och sportbh på oss, tihi. Det var härligt, men kallt att komma upp med blöta kläder efteråt.... ;)
Senare satt vi i ombytta kläder och fikade på en filt, mys.

Nu är man hemma igen, sagt hejdå till syster som skulle tillbaka till Linköping. Har ätit en kötbullemacka och ska väl sitta vid datorn någon timme till innan jag ska lägga mig och läsa.
Hade bäst!

Tjoho ;)

Maya is happy
GLAD! hihi, superglad är jag :P

Ja, det finns anledningar till att Maja är glad.... Men det får inte alla ni reda på, för man vet ju inte vilka som läser.
Ni som känner mig kanju alltid fråga mig på msn eller irl, om ni är nyfikna!

Har i alla fall vart en lång dag idag :D hunnit med hur mycket som helst. Läst, suttid vid datorn, skissat, vart på stan med Sofie, fikat vart här hemma med sofie... O så hade man behövt städat också, men det får bli på tisdag, för imorgon hinner jag inte. Då är det stan med pappa först och efter det är det Vårruset.

Sitter och lyssnar på popmusik från 70/80 talet nu, ungefär hälften av låtarna är väl bra och några få av dem är det som är jättebra, hehe.

Chattar för fullt ikväll, skriver aktivt med 6 st... ;)  Lägger in bilder från dagen också.
Förut när Sofie var här så skulle jag byta affisch i min stora tavelram, det gick sådär... först så satt den inte sen skulle sofie förrsöka. den satt väl på väggen i sisådär en halvminut innan den ramlade ner. Någon plastrgrej som gick sönder då....
Sofie fick hem några av mina tröjor för att hon skulel fixa till dem lite :) Hon lånade också min Kodak-kamera med kabel.

Det var väl allt för idag. Avslutar med at söga att jag lyssnar på Hot Stuff med Madonna nu.


Bolibompa

Bra album: Amanda Jensen- Killing My Darlings, Duffy- Rockferry, Whitesnake- Good to be bad

Igårkväll satt jag lit evid ps och fixade bilder. Fast tyvärr hade jag ju inte med mig bilderna som jag skulle redigera egentligen... :( Måste försöka skaffa mig PS här med på något vis :/

Det var så härligt inatt när jag skulle sova, regn som smattrade på taket :*
I alla fall, gick upp rätt tidigt imorse, sov bara 7 h ungefär. Tog ju buss som gick vid halv tio från viken till ringarum. Råkade säga en timme fel till farfar först, han hämtade mig nämligen vid busshållplatsen. =) hehe, han kallade mig virrpanna, fast det har jag iförsig alltid varit!

När vi väl var i fyllingarum så var jag ute i fina vädret och fotade. Var blandat soligt och molnigt. Först fotade jag lite i trädgårn, men ville fota mig själv också, fick lit ebildidéer nämligen och hade ju ingen annan att fota.... Fast jag hade inget stativ med mig, så fick ta fantasin till hjälp. Blev att leta reda på en ihopfällbar stege att använda som stativ.  

Sen fick jag sms av älsk att "De bortglömde leksakerna" gick på barnkanalen, så då gick jag in till faster :) Fast hann bara se 1 min innan det slutade typ. Fast när vi anstätrngt oss så att få igång tv:n så orkade jag itne gå ut igen, så satt kvar. Först såg jag på Zoey och sen Lotta på bråkmakargatan, hihi. Längesen man såg på bolibompa ;)

Sen fotade jag lite till innan pappa och malte kom och jag gick in till farmor och farfar. Då spelade vi lite kort och fikade där. Sedan satte vi oss i köket och så kom Rosenhillarna, bara tjugo minuter sent. :O Satt och pratade i köket ett tag, det var mys att sitta massa folk i lilla köket, tihi.

Efter det åt vi mat och bara umgicks. Kollade i fotoalbum, såg bilder på pappa och hans syskon som små, det var kul :D Fick också se många bilder på mig, min syskonr och mina kusiner som små. Hade lit eont i huvet så var nog inte så rolig då. Tänkte att lite friskt luft skulle hjälpa! Kollade på när killarna spelade fotboll ett tag, var lit eav en bollkalle. Sedan könde jag mig lite bättre, så då var jag också med :) Det började regna, det var mys!  
Efter ett tag så kom jag på att jag skulle flytta på en stege för att det var en boll i stuprännan vid farmos altan. Fast malte använde sig itne av stegen, han klättrade hellre på räcken som värsta inbrottstjuven. Han fick ju i alla fall tag på tennisbollen.  Då kastade David upp dem på taket så den hamnade i stuprännan igen, haha. Sen började vi kasta upp den mot taket... Fast så den åkt ener igen (sluttande tak). En gång råka den komma över till andra sidan. Så då kastade vi över till varan istället, skojsigt! Salsa snodde bolen några gånger också, hah. Så vi började leka med henne istället. Kastade bollen till varandra och hon försökt eta den och när hon lyckades jagade vi henne... Haha, kul hade vi! Ända tills David kastade sig mot bollen effter att Malte hade kastat den. FÖr samtidigt som han slängde sig efter den kom Salsa från andra hållet och hoppade i luften för att ta bollen. De frontalkrockade med varandra. Värsta smällen med bådas huvud i samma höjd, så både typ ramla åt sidan. Aj, aj. Som taget ur en filmscen typ, Ni skulle sett händelsen. Jag hann knappt uppfattade det, gick på en sekund. Belv så häpna att vi började skratta alla tre. (Adam, Malte och jag) Stackars David.  

När Rosenhillarna hade åkt hem så gick jag, pappa och johanna en promenix med hundarna ute i skogen. Det var riktigt mys. Haha, jag var varm och johanna frös, så vi bytte ytterkläder. Jag tog tröjan som hon lånat av andreas och hon fick jackan jag lånat av farmor. =)
Då kom vi fram till att den var mysig och att jag ville ha en sån tröja. =P Då kollade Johanna om hon hade någon liknande tröja som hon inte använde. Hon hittade en jag gillade, fast fick itne hem den idag för farmor ville tävtta den först, så hon skulle ta den med sig på onsdag. =)

Nu sitter jag i alla fall här hemma i norrköping och kan inte förstå att jag har en till lediug dag innan det är skola. Det har nämligen känts som Söndag två dagar i rad nu.... Blir inga bilder här idag, men ni kan ju gå till http://mavisa.bilddagboken.se om ni vill se :)

Tomt, men ändå inte.

Denna dag har ju vart... annorlunda!

Till att börja med är ju den där ledigheten jag har skrivit om i tidigare inlägg. x) Lite komiskt alltså.

Rätt så skönt fakitskt, inte så där jobbigt tomt utan slappt, skönt. :D


När jag skulle åka hem från Haga idag så tog jag spårvagnen... (, ja hör och häpna jag lämnade cykeln hemma idag)  Poängen var i alla fall att snett emot mig så satt en kille. Då tänker ni kanske vad är det så speciellt med det? Jo men då ska ni få höra. Det var nämligen så att jag kände igen honom. Inte bar aatt han liknade någon utan jag visste att jag visste vem det var. Det var bara så att jag inte kunde förstå vartifrån jag kände igen honom. Jag visste bara att jag kände igen det där leendet. Hihi. Det leendet gjorde ju att man tänkte på någon annan, som har ett liknande men vackrare leende ;) I alla fall, när jag satt där i mina funderingar och försökte komma på vem han var så hör jag att han nämner för sin kompis att han "spelade curling". Då föll allt på plats. Det var ju en av killarna som couchat mig lite på curlingbanan. :) Utstrålning har han ju allt. Jag fastnar alltid för killar med stort leende, men kan man låta bli, jag menar att det är ju så charmigt. Haha, ja så nu vet ni för att ni ska få mej att falla pladask. Fast då får ni konkurrera, säger jag bara! *ler hemligthetsfullt*

Man hade ju glömt mobilen hemma hos mamma imorse, så då fick man ta bussen tillbaka hit efter skolan. När jag gick till bussen så hände en lite kul grej. Jag var i vasaparken då jag plötsligt känner något komma flygande och landade nedanför halsen på mig. Jag vart livrädd att det var fågelbajs eller något. Jag måste ju kolla efter, fast då upptäckte jag att det bara var sån här gulorange "frö-grej" från trädena . xD Jag kunde inte låta bli att börja skratta då och samtidigt så cyklar två killar i 13 årsåldern förbi mej. De frågade vad jag skrattade åt....

Det var i alla fall jättekul att lyssna på redovisningarna idag :D Man kände ju igen så mycket från 80- och 90-talen. Synd att jag missade 60-talet det hade också vart roligt att lyssna på. 60 och 80 är ju faktiskt väldigt härliga årtal med bra musik, och vi får inte glömma bort 70-talet! =)

Lyssnar på musik från 70 och 80 talet på www.youtube.com ,just nu är det 
"Hoola Bandola Band - Vem kan man lita på?"


En självklarhet såklart!

Åh, herregud, hade jag kunant gissat något annat? xD hahahahaha. Gissa om jag skulle ha engelskalektion eller inte... Vår lärare är borta och det är bara dem som har kvar att göra nationella som skulle gå på lektionen! Hade kunnat haft sovmorgon till kl. 11 och jag som masade mig upp redan vid klockan sex för att hinna till skolan vid nio.
Fast om jag inte hade gjort det så skulle jag inte träffat Kim förstås, eller invigt mina stövlar... hihi. Men i alla fall, tänkte passa på att plugga lite nu, när jag ändå är ledig.
Bilder från igår och idag kommer upp på http://MaViSa.bilddagboken.se senare idag. Orkar inte gå hem igen, så det får bli i eftermiddag. Innan jag tar bussen till Viken igen. Glömde nämligen mobilen där så blir att umgås med mamma denna kväll med. :)  

15:e maj...

Idag fick jag gå upp redan vid 6, eftersom jag sovit i Viken, för att ta 7-bussen till skolan! Var lite trött, men det gick. Senn är jag väl kom till skolan och skulle ha svenska, och ingen i klassen är där blir jag förvånad. Tänkte att dem kanske sagt att vi skulle byta sal, för jag missade ju gårdagens svenskalektion.... Får tag på min lärare som berättade att vi inte skulle ha någon lektion :O Vi hade sovmorgon utan min vetskap. Han var uppriktigt ledsen för att han missade att säga det till mig igår. Första tanken var naturligtvis "Skit, jag hade kunnat tagit en senare buss", men den gick snabbt över. För Maja deppar inte, för då vore det inte någon Maja. ;) Så då vart det att inviga de nya stövlarna i vattenpölarna i parken, hihi. Kameran med såklart. Invigningar utan fotografier, vad är det, menar jag. :)

Blev inget inlägg igårkväll, fanns inte tid för det, så skriver in i detta istället. :P



15:e maj
image53

Gårdagen var det jag skulle prata om ja. Till en börja med hade jag nationella prov i engelska. Det gick rätt bra på läsförståelsen men hörförståelsen ska vi inte prata om... I alla fall så var det gjort, då spelade jag in ett band till gruppens redovisning om 70-talet. Sen åt jag innan jag gick hem för att göra mig i ordning, När jag skulle på bussen, så ser jag Stephanie, som också skulle med den bussen. Det var fullproppad på bussen så vi fick så stå. fast efter första busshållplatsen i sörping kunde vi sätta oss ner. Det vart en trevlig busstur med mycket snack :)
Senare så var man i viken, gick upp till mammas skola för att hälsa på lite. Då träffade jag Sandra som satt med Frida och Katrin i uppehållsrummet utanför mammas kontor. Det var kul, inte så ofta man träffar henne. Efter dte bjöd mamma på lite fika innan jag skulle vidare på möte. Mötet gick bra :) Kul att träffa Alex igen också :D Sen blev det plugg hela kvällen och ingen tid för datorn. Höll på till 12 på natten ungefär. Jag hade ju inlämningsuppgifter att göra.  Var superglad igårkväll, att få ha träffat så många kompisar och så vidare, skrev en "dikt" till gumman också.

Tänker på min älskling, att hon tagit ytterligare ett steg på bättringsvägen...
Nu är det bara att kämpa på, jag finns vid din sida jämt och ständigt!
Vi ska tillsammans nå ditt mål och ha kul på vägen, hoppa över alla hinder, slåss mot alla jättar och troll, skratta åt alla misstag och gå vidare, vi ska aldrig stanna innan målet är nått, är något i vägen tar vi bara en omväg. Jag älskar dig gumman du är en del av mig och kommer alltid att vara det.

Snart loooov

Snart slipper man allt plugg, vad skönt det ska bli!
Nu på fredag har jag en redovisning och ett prov. Sen nästa vecka ska jag göra två inlämningsuppgifter efdter det är det nästan inget mer innan sommarlovet. Ska väl höra med matteläraren om jag kan fp ett Vg i matte om det går bra påd et där extra-provet man kunde göra i slutet av maj.... ;) Vill så gärna ha ett VG!

Känns som jag bättrat mig med mina rutiner nu, skönt det. ^_^

Ska lägga mig och läsa lite nu, så jag är pigg till morgondagens nationella prov.

image51

En riktigt VG tjej...

För många år sen togs en vän från mig. Jag fattade det inte då men vi hade haft det ihop vi två.
Jag borde kämpat mera, fast jag vet inte vad jag gått miste om
Om jag ville vara med dig nu, skulle du då ropa "Kom"?

Någon särade på oss, var det med flit eller misstag
Jag har inte tänkt på det så mycket men jag tror vi hade passat bra ihop idag.

En dikt till dig min vän som jag aldrig kom så långt inpå livet som jag hade hoppats...

Häromdagen när jag cyklade till skolan möttes jag av en tjej jag hade IV-val med förra året. Jag vet inte om hon kände igen mig, fast jag kände igen henne. Hon har inte förändrats så mycket. Fast jag kan förstå om hon inte kände igen mig. Jag menar jag har ju faktiskt nya glasögon, lite ny stil (annan jacka och skor etc), annorlunda hårfärg och ingen tandställning längre, hehe. :)

Jag hade svårt att somna igår. Tror det beror på måendet. Det är inte det bästa nämligen. Fast nu känner jag mig lite bättre i all fall, skönt det!

Norsholms ungdomscirkus
Kommer ihåg när jag gick på cirkusen i några år, efteråt har jag ångrat lite att jag slutade för en liten cirkusapa har jag alltid varit. Jag var med i Norsholms ungdomscirkus  mellan 7 och 10 års åldern tror jag. En från samma IV-val som den andra tjejen jag hade förra året är med där nu. Lite kul.

Valdemarsviks Gymnast
Red lite en period efter cirkusen men efter det gick jag över till gymnastik i valdemarsvik. Riktigt kul. Det var väl i femman, sexan, sjuan och åttan jag var med där. Vi hade egna overaller med tryck (VG= valdemarsviks gymnaster) Känner mig fortfarande som en VG-tjej! Hihi.

Efter det dansade jag lite och sen var det curling. men nu är jag inte med ï någon klubb eller förening. Nu är det endast träning på egen hand, simning och jogging. Har gått lite på Friskis&Svettis också med pappa.

Todays outfit här nedan:
image50

Halsont, spykänslor, väldigt trött....

image48
image49

Otroligt glädje!

Är superglad, bästaste humöret på länge! Har ju vart lite halvt deppig av allt i skolan, men fick idag en lättnande känsla :)

Börjar med att bifoga lite från min "dagbok" igårkväll..

image44

image45

   ______________________________________________________________

image46

image47

Jippi!

hmm ja så mycket "jippi" är det inte med att ha två prov och två redovisningar plus nationellt prov alltihop torsdag, fredag nu i veckan! ;)

Yesterday

image43

Blivit att plugga idag då'rå. Hann med en hel del ändå. Har inte lika mycket panik nu. det får gå somn det gåt. man kan inte göra mer än sitt bästa. Det värsta är att man måste prioritera så mycket, man kan ju inte plugga på allt, för då vore man väl död vi det här laget.... 

Blacka

Det ska va reagge på sommarn...
Reagge festival till minne av Bob Dylan in da little town of Skärblacka ;)

The Day Before Yesterday
image41

image42

Fortsatt fotografering... ;)

O så var det fredag igen :D

Något fel med uppladningen av bilder :S Ska försöka få in den så snart som!

image39

Ledig eftermiddag..

..är som bäst när den spenderas utomhus i fina vädret!

Ett annorlunda inlägg
Idag blir det mer foton istälelt för text.. ;)

Kameran letade jag efter igår Pappa var läskig då han seriöst pratade om att jag borde jag fack i hyllan där jag alltid ska lägga mobil, kamera nycklart etc. :S

image36
image37
image38

Inget KALLVATTEN

Inställd på någon automatik av något slag?
Jag hatar min dusch, den reglerar värme hur den själv vill...
Nu har den dessutom ändrar trycket automatiskt. Det var efter en löprunda nu i veckan som var som jag påmindes att kallvattnet inte funkar. Det har vart så rätt länge, men man tänker inte alltid på det. Men då efter löprundan ville jag ta en kall, skön dusch. Men nej då, det får inte lilla Maja göra. :(
Idag när jag skulle ta en dusch så blir det kallt direkt. (Hade kallaste på då jag utan framgång försökte få kallt förra duschbesöket.) Jag tänke "Yes, det är fixat", men nej efter ca 3 sekunder blir det varmt. Det var minst 10-15 olika värmegrader utan att jag ändrade något. Nästan skållhett ibland. Grrr, It's insane!

Har vart duktig poch pluggat matte idag, känns som att det kommer gå rätt bra imorgon ändå. Men för höga förhoppningar ska vi inte ha.
Men nog tal om det. Har en alltför ond mage nu, den kurrar inte, men jag känner hur den ropar efter mat. Bäst jag tar mig en macka eller två before I go to sleep. Ska lägga mig att soca hyfsat tidigt idag, då jag vill var utvilad till provet imorgon så man kan tänka ordentligt... ;) Hade tänkt lägga in lit bilder, men har lagt ifrån mig kameran någonstans där jag itne vet var. Hittade mobilen förut i alla fall, den var under pyamashägen på sängen, hehe.
Sweet dreams and sleep tight tonight!


vi ska få massor med prov och redovisningar så vi måste sitta instängda från sommarvärmen, Elaka lärare...


Far far away


Mobilfria dagen. jag vet att jag har valt fel datum men i alla fall.
Idag har jag inte använt min mobil nånting. Vid vissa tidpukter kände jag mig handikappad i andra var det bara skönt. Hihi. Måste leta reda på den snart alltså, vet inte var jag har lagt ifrån mig den.... Jag menar jag som alltid har koll på mina sakar, jag sprang ju inte alls runt och letade efter ett par nycklar imorse. Helt i onödan dessutom, då de låg i väskan hela tiden.

På hålan satt jag och pluggade, jag är så duktig! :) hehe. Skrev sammanfattning av vad jag ska prata om till redovisningen. :O Märkte att det blev för lite, oj då. Inte så svårt att lägga till något i för sig, svårare att lära sig det utantill... :/ 

Imorgon har jag nationellt prov i matte då'rå. Är osäker på om vi ska ha svenska efter det. Slutar som senast 13.15 i all fall^^ Skönt! :D

När jag kom till sista lektionen förut idag så hade inte läraren kommit först. Sen helt plötsligt dyker min förra engelsklärare upp. Jag blev jätteförvånad när han kom in med två filmer och började snacka om vilken vi skulle se. Fattade ingeting. Har jag kommit vid fel tidpunkt, men nej jag ska ha lektion med Gun nu... Kollar till och med schemat en extra gång. Sen frågar jag lite förrvirrad, "Men.... Var är Gun?" Då var hon tydligen borta någonstans så då skulle han vikariera lite. Står vid Sofies skrivbord då jag plötsligt hör "...och Litte "Hörde jag Little Miss Sunshine? Åh, den har jag velat så jättelänge..." Men eftersom de andra redan har sett den, så får jag inte se den, jag missade ju den skolbion för att jag var hos tandläkaren. Istället ser vi ett avsnitt av Fawlty Tower. Inte det jag hoppast på men men.

När jag och Sofie skulle gå till ICA förut idag stötte jag ihop med Ieva :) Det var kul. Längesen man sett henne. Hon gillade mitt hår, wiiioo. ;)

Sofie berättade att hon var ledig på eftermiddagen för att läraren skulle på möte. Jag bara: Så vi ska inte ha något foto imorgon? Hon bara: Antagligen inte.
Nu när hon sa det, minns jag lite svagt att jag kan ha hört det förut...
Måste mejla Leo om att jag är ledig nästa fotolektion, nu när morgondagens lektion är inställd.

Kollat klipp på youtube med gamla avsnitt a project runway, en av de bästa serierna som finns! http://www.youtube.com/watch?v=GNzTJ_1j6Eg&feature=related check out ;)

PAN!K

Simple plan och plugg....
Efter att jag pluggat ett tag så ringde telefonen. Pratade med Tim lite innan jag fortsatte. Gick inte så bra så hoppades hela tiden på att pappa skulle komma hem. För då skulle jag få mat med. :P
"Pappa kom hem för jag längtar efter dig, kom innan sommar'n är slut..." Den låten e bra :)

Har Taruf Tu...

Har precis kommit på att jag har ännu ett prov denna vecka! :O
Jag kommer bli sjuk. om inte annat av stressen :/

Jag hade tur som kom på det. Nu ska jag plugga så pennan glöder!
Fast jag vill ju prata med dig med, dilemma! Plugga eller vara social med dig.

Efter den efterlängtade måltiden fick man hjälp av brorsan med matten. :) Men efter ett tag blev allt förrvirrande fel igen. Man trodde man förstod, men Icke sa Nicke...

Vart tog dagen vägen..?

image34


Ja det undrar jag. Jag har väl svaret själv egentigen. Det var precis så som Jenny sa till mig på mediakunskapen. "Har man för många läxor att göra blir det att man inte gör något istället" ... Tror inte det vart ordgrant vad hon sa, men i alla fall.

Här har jag suttit i flera timmar nu. Känns så meningslöst nu efteråt. Ångrar mig. Men jag har inte haft någon lust att plugga. Jo jag vet även om man inte alltid har lust så är plugga en sån grej man måste göra ändå. Jag har förstått det. Fått det inpräntat av pappa och mamma, lärare som de är till yrket. x)

Jag måste verkligen plugga. Jag menar mitt betyg hänger på det här provet :O Det måste gå bra, och jag som bara fattar hälften av allting :S Någon som är villig att lära mig Matte B? En snabbkurs i Matte B sökes... ;)

Jao, bara att sätta igång då. Men känns som jag ändå inte kommer lära mig något när jag är såhär trött i huvudet och inte mår bra :( Men skolan är ett måste ändå, för det är bara feber, magsjuka och värsta förkylningen som jag har tillåtelse att vara hemma ifrån skolan. :/ 

Snälla kan inte någon bara komma hit. Inte så mycket som fått mig att må bra idag. Visst, jag kan le ändå, men det ger inte så mycket. Vill bara ha sommar och ha bort dessa tankar. Jag vill vara positiv och glad som jag brukar!

Jag blir galen på ett negativt sätt snart. Inte galen som i galen, för det är jag ju redan och man kan inte bli något man redan är.

image35

Samtidigt som sista bilden laddades, slog jag upp matteboken och läste vad som var viktigast att kunna. Räta linjers ekvation, PQ-formeln och riktningskofficinten.... Kanske har lite koll ändå. :) Inte så stor kris som jag trodde det var. Så nu har jag kommit igång, jippi! 

"Jag kommer bara ihåg de gånger jag förlorar för de är lättare att hålla räkningen på"

Vinst eller förlust & tuggumiberoende....

Jag tror jag är beroende av tuggummi. Fast jag tuggar bara för att vara fräsch, men idag kom jag att tänka på att jag nog är beroende. Efter varje lunch måste jag gå direkt till skåpet och hämta ett tuggummi. Jag menar jag tuggar tuggummi i princip varje dag.

Spelade kort med pappa nyss. Han brukar skryta om att han för det mesta vinner. Och idag när vi spelade en tredje omgång sade han "Jag vann igen". Jag tänkte då "vaddå igen" och sa att förra gången vann du inte. Då sa han till mig att han bara mindes de gånger han vann. Då skulle jag vara lite finurlig och sa "Jag kommer bara ihåg de gånger jag förlorar för de är lättare att hålla räkningen på" .Då vart han tyst och efter ett tag så frågade jag: "Hur lät det där?" Fick då till svar att det lät bra och att han skulle komma ihåg det, så att han själv kunde säga det... Haha, yes jag vann över pappa ;)

Idag var jättesmart, inte. Plockade på mig lite pluggsaker i den redan tunga väskan. Kom hem, ställde in cykeln i källaren och inte förren då kom jag på att jag inte hade tagit med mig mitt matte-block. Då orkade jag inte ta upp cykeln igen så tog med mig en påse med saker som skule återlämnas i skolan och vandrade godtroget upp till skolan. Tog en avstickare till biblioteket på vägen hem också.

Ska väl försöka sätta igång och plugga snart. Nationellt prov på torsdag, samt redovisning på måndag. Håll tummarna för mig är ni snälla, det lär behövas!


Paradise will wait

'We're only watching the stars
Heaven's gotta wait another year, hold on to your visions tonight
We're only watching a dream
Oh, paradise will wait another year, hold on to your visions tonight'

                                             ~~
Just nu sitter Brolle-skivan i stereon och har gjort i en vecka ungefär. Snart måste jag lämna tillbaka den, fast har lagt in låtarna på datorn så bara att göra en kopia ju... :)

Igårkväll fick jag helt plötsligt för mig att jag skulle göra om i mitt rum. Synd bara att inte tid fanns för att ens tänka ut hur jag ville förändra i mitt rum.

Jag har en hel del att göra med skolan nu så igårkväll började jag skriva en veckoplanering över allt jag skulle plugga på. Känns rätt skönt, för då ser man att det inte är så mycket som man egentligen tror. :)

Har vart ute på en joggingrunda idag igen. Ska försöka träna varannan dag nu. Får se om jag klarar det, känns som en hård utmaning... Springa samt simma. :)

Lixom, jag är jätteglad, säger inte så mycket om det då jag tänker hålla det för mig själv och mina närmsta. Men i alla fall, det är härligt att vara glad! :D Tänker på dig.....

Idag är Josse här, wioo :D Hon ska sova här inatt och imorgonnatt. Kul!

Så ska inte sitta så länge här, då jag också har en hel del att göra hela veckan. Ska försöka skriva något varje dag, men jag kan inte lova. Jag vill så gärna, för jag brinner ju för att skriva. Jag mår bra av det.  Har inte skrivit så mycket dikter och berättelser på sistone, men igår skrev jag faktiskt en dikt. En dikt om vad som gör mig glad..... :) Alex kan nog lista ut vad. ;)

image33

Sacre Coeur, Frankrike -06

Minns tillbaka. Så kul vi hade det :D Man kände sig verkligen att sammanhållningen blev bättre. Underbart väder och semester med kompisar, Pengar och bra shoppingställen, utforska nya ställen. Kan det bli bättre menar jag?
Första halvan av 2006 var helt underbart. Sista termien i nian, frankrike- och spanienresan mm. Sakna <3

Men ska vara social med Josse nu och kanska äta lie och så får se. Ha det bra!
    -------------------------------------------------------------------------------------------------
Det är faktiskt maj nu! Hih. Jag menar det betyder att snart är de tjuni vilket betyder, sommarlov och fylla 18 :D
Haha, förut när jag satt och plugga matte och Josse satt vid datorn så märkte jag att det var rätt mörkt i rummet...
Då sa jag, "Vi kanska ska ta och tända på fönstret. Haha. Menade tända i fönstret. alltså vi tänder på lampan i fönstret. Haha, vi tänder på lampan."  haha, ja lite kul var det allt. Jag och svenska språket alltså, det är inte alltid vi kommer överens. ;)
 

3 maj

Nu har man kommit igång igen då....

Man vaknade vid nio och innan klockan slagit tio var man utomhus. Pappa och jag tog nämligen en joggingrunda efter jag hade ätit frukost. Kändes skönt, nu känns det som jag har kommit igång med träningen. Simmar och springer, wioo. :D

Sen tog man bussen ut till landet... Träffade farmor, farfar, faster och farbror. Läste lite i en bok till skolan, annars inte mycket. Fotade såklart. På kvällen hjälpta jag faster att måla hennes två rosentorn, det var skoj. Efter det blev det grillning, jippi. Gott med grillad korv och sitta ute på verandan och äta med alla. Mys helt enkelt. Sen gick vi in och satte oss vid tv'n. Såg slutet på Körslaget innan vi såg på film. Queens of Sheba's pearls. Lite komplicerad ibland, men riktigt bra. och själva leken med samma namn som titeln, verkar ju rolig.... ;)

Målade rosentornen för andra gången också. Ute i den varma solen. Värsta sommarvädret! Hihi. :D Åkte in tidigt till stan därifrån. Tänkte man ska ju både hinna med att träffa en kompis, plugga och städa... Frågan är om jag orkar plugga :/ Blä för plugg på helger. Men man måste väl ta tag i det, har skjutit upp det så länge nu, usch. Bläää :(
Men bara man får träffa vännerna så får man energi och lust till det mesta sen. Tihi.

image32

Hålla sig borta -dag

Fortsatt bra ledighet.


Mamma, jag och Björn somnade framför tv:n på kvällen... Jag blev väckt vid halvtvå tiden då hade vi sovit ca 25 min. Somnade nästan direkt när jag kom upp till mitt rum och sov ända till elva ungefär. Gick på långpromenad med mamma efter frukosten. Gick ner till hamnen och tillbaka. Greta blev lite lekfull. Hon tog en Colaburk i munnen och ville ha den som leksak... Efter det, när vi kom in igen så blev det dusch och sortering av kläder.

Åkte hem med halv fyra bussen, på bussen satt också Rhode. Då mindes man tillbaka på högstadietiden. Fast nu ska jag försöka få tag på Sofie, ska till henne.

-----------------------------------------------------------------

Jag orkade inte stanna hemma så jag tog en tidigare spårvagn mot klockaretorpet. Kom till folkets park ca 40 min innan jag skulle träffa Sofie. Jag tog ett varv inne vid marknaden för att se om det fanns någon man kände. Några få kände jag igen, men det var bara kompisar kompisar... När jag kom till ingången igen, ser jag ett bekant ansikte. Det var min morbror. Vi gick därinne lite innan han bjöd på lite mat och dricka. Det var gott! Roligt att träffa honom där, det var inte väntat. Han vart lika förvånad över att se mig. Han är en snäll farbror... Vi satt inne i Borgen och lyssnade på musik (Bl.a. Stefan Sundström) och pratade. Fick en hundralapp också, eftersom jag inte hade några lösa pengar och han tyckte jag skulle ha det ifall jag hittade något på marknaden. 


Senare kom Sofie.

Vi träffade på Emma, Lenne och Tim också. Kul. När vi tröttnat på att åka karuseller och gå på marknad så vandrade vi och åkte spårvagn en bit. Vi gick och köpte läsk till mig och en tidning när vi väntade på att Sofies syster skulle komma hem, då Sofie skulle hämta mat och lite annat hemma hos henne. Vi satt i trappuppgången, det var mysigt för den var stor, högt i tak och bred spiraltrappa. När vi väl kommit hem till Sofie så såg vi på en film, dippade chips och gurka. Vid halv två på natten åt vi mat, knäppa som vi är. Efter det blev det karaoke. Singstar gav vi upp efter 45 min då det hacka sig. Då blev det vanlig karaoke istället. Halv tre stängde vi av tv:n och playstation för att gå och lägga oss.


Så mycket sömn blev det inte den natten. Vaknade av att solen lysta in vid 5-tiden och sen vaknade man lite då och då innan halv åtta då Sofies mobil ringde och väckte oss. Halvsov och läste där emellan fram till strax innan tio. Efter det sov Sofie tungt och jag lyssnade på musik fram till halv elva ungefär. Vi åt en riktigt god men onyttig frukost. Först lite chips och dipp som var kvar sen gårdagen och senare glass med kolakulor och strössel. Sofie tog även grädde, men det ville inte jag ha. ;)


Vi var väldigt sega sen. Låg och slöade rätt länge. Till slut bestämde vi oss för att sticka ut. Tänkte cykla till Maxi, men det fanns ingen luft i någon av cyklarnas däck. Istället gick vi bara till Ingelsta-området där Jula, Rusta och dem affärerna ligger. Sofie köpte lite sakar innan vi med hunger vände hemåt igen. Vi tillagade lite mat och efter att vi ätit låg vi bara och lyssna på musik ett tag. Blev uttråkade och gick upp på vinden och hämtade lite saker från förrådet. Strax innan halv fem började jag vandra hemåt i raskt tempo. Tog lite omvägar hit och dit , så det var långt hem. Men jag klarade mig bra. Fick ju frisk luft och hade min mp3. Då klarar man sig alltid. Gissa om jag hade var trött i fötter och ben när jag kom hem, de sista hundra meterna var jobbiga. Nu lyssnar jag på Nordman och väntar på att pappa ska bli klar med maten.


Valborg

Skulle uppdaterat igår egentligen, men kunde inte använda internet då, så det får bli fler inlägg idag istället, men tänk det här som igår^^

Igår var en bra dag...

Ingen normal 1 maj, men ändå^^


Jag satt och spelade kort med pappa när mamma ringde. Hon tyckte jag skulle höra med B om jag kunde åka med dem. Jag hade tur att de inte hade åkt förbi mig än. Det var km-långa köer.


I bilkön
image30

image31


Sen blev man avsläppt i Ringarum. Älsk. mötte mig halvvägs. J Vilken kväll, vi hade. Det blev mycket skratt och glada miner. Tihi. Fick träffa hennes syster och en av hennes brorsor, det var längesen sist. :p 


Vi satt på varsin stol i hennes rum. Satt framför datorskärmen. Skulle kolla bussar till mig. Jag klickade upp en internetsida och började skriva in adressen. Då följde denna roliga dialog:

A: Där kommer bussen!

M: Va? , kollar upp på från tangentbordet.

Hahah, jag vet inte hur länge jag asgarvade åt det där. Ungefär hela kvällen... Det var ju inte så att jag trodde att bussen plötsligt skulle dyka upp på skärmen, fast det lät som det. Vet inte riktigt vad jag trodde egentligen. Hon skulle egentligen ha sagt att adressen kom upp. Hehe.


Pratade med Alex på msn tidigare på eftermiddagen också. Då frågade jag vad hon hade för kläder, för jag funderade på om jag skulle ha tights, eller om det var för kallt. Då visade sig att vi hade likadana linnen på oss. Se bilder från kvällen på http://www.bilddagboken.se/, när vi sågs upptäckte vi också att vi hade läskigt lika hårfärger. Hihi.


Innan jag skulle åka sista bussen därifrån på kvällen och jag plocka i ordning all min packning så var det en kul dialog igen:

A: Ska du gå på bussen sådär?

M: Ja, vaddå'rå?

A: Ditt hår. Det ser ut som...

M: Som knullruffs?

A: haha klockrent!

M o A: *skrattar*


Sen var vi i klubbhuset vid hamnen, där mamma och de andra hade varit hela kvällen. Åt lite chips och drack lit läsk innan jag tog med mig kameran ut i kvällsluften. Fick många kommentarer av damerna där... Vad fina byxor du har, guldbyxor Vems dotter är du? Vad fint klädd du är. Vem är du dotter till/Vem tillhör du?  Du dök upp från ingenstans.


Det blev i alla fall dans på bryggan. Jag dansade/hoppade ut ända bort till slutet av bryggan sjungandes och med kameran i högra handen. Fotade lite och njöt av vädret och den härliga kvällsluften innan det blev dags att åka upp till huset.


Satt i köket och pratade lite, åt vindruvor och drack cider innan B var tvungna att åka hem, de skulle hämta upp Anton. Trevligt.


RSS 2.0