Zzzömn, var det beställt till mig

Nu har helgen gått mot sitt slut...
Den har i alla fall varit riktigt nice! =)

Har firat att brorsan slutat nian, med mycket bra betyg dessutom =D
Vi har även varit ute på Arholmen och firade 75årsfest. (Vi= Mamma, Björn och jag)
Det var Lena som hade fyllt 50 och Mia som fyltt 25 år. Det var en rätt bra helg måste jag säga, den var ungefär som jag tänkt mig. Imorgon måste jag tyvärr tillbaka till jobbet, så inte har jag mycket ledigt än. Har inte känt av att jag har sommarlov riktigt än. Inte hunnit träffa kompisar och badat så mycket än.... Tråkigt att solen försvann lagom till skolavslutningen ju.

Imorgon ska jag i alla fall träffa Lina efter jobbet och senare ska jag försöka hinna med att börja städa och packa lite hadejag tänkt. Får se hur det blir. Något annat jag ska göra är också att överföra en hel del text från min "dagbok". Vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Anteckningsblock borde man kunna säga, men det låter inte helt rätt det heller. Haha, jag kanske ska döpa den. Ge den ett namn. Namnförslag någon? ;)
Något på T kanske? Ska förklara varför i ett senare inlägg orkar inte ta upp det nu. Låter Tuva bra, eller Tora? Ska man kanske ge den ett killnamn, den möjligheten finns ju också. =P

Har ´skrivarlust men inget vettigt i tankarna, känner mig mest flum nu. Ska väl krypa till sängs snart, skulle gjort det för tre timmar sen egentligen. Fastnade vid datorn ikväll igen :( Ajja, bajja Majja :/
Ska skärpa mig. fast jag borde ändå passa på nu, kommer inte kunna blogga senare när jag ska på semester.
Denna sommar ska Danni följa med på segelsemester, superkul! :)
Längtar redan. Inte så långt kvar egentligen. Redan på torsdag som första trippen avgår. Dock bara ut till Arholmen för att fira midsommar, men ändå. Det är alltid något och det är ju bra eller hur? Tycker du annat så säg.

Då får vi se om vi fortsätter båtturen redan då, eller om vi åker tillbaka till fastlandet direkt. Om det ärdåligt väder vill säga.
Som sagt så borde jag sova, ska ju ändå upp kl. 7 imorgonbitti. behöver sova. Har kännt mig yr väldigt mycket. Den senaste timmen, eller två, Har mitt huvud snurrat då och då...

God natt nu alla pysar, och ha en bra dag
Va, var det beställt här då?
Sömn, tack!

SOMMARLOV

Jag får ursäkta mig som inte har bloggat på fyra dagar. Har inte riktigt haft lust eller tid för det...

Nu har i alla fall sommerlovet fått sin start, i tisdags rättare sagt. Igår var min första hela lediga dag på sommarlovet.
På tisdagskvällen firade jag med chips, godis och cider som pappa köpt. Vi satt och såg på fotbolls EM, sveriges öppningsmatch mot grekland. Vi vann med 2-0 :D Det trodde jag inte. Jag höll tummarna på att det skulle bli lika , hehe. VI får se hur det går för oss på Lördag, mot Spanien. Har vi någon chans tro? Knappast, även om jag vill tro det. Kan tyvärr inte se matchen då jag är ute på en ö i skärgården och firar två födelsedagar. ;)   

Första dagen på sommarlovet började jag jobba. Ska jobba fram till midsommar, sen är det fritt fram för att semestra för min del. =)

Tänkte överföra lite text från min bilddagbok (MaViSa) till bloggen från senaste dagarna, då jag annars inte minns vad jag har gjort. Har ett "minne som en guldfisk"....

Söndag

"Fy sjutton, sa sjuttinåringen om sjutton dagar är jag arton"
;) haha, sådär gick jag och sa flera gånger  när jag var hemma hos alex. Det började med att hon sa till hennes familj att om sjutton dagar fyller maja arton. Då sa jag att det var lite kul, eftersom jag är sjutton år nu, o så kom jag på den fiffiga meningen xD :P

Innan jag åkte till Ringarum och Alex så var vi även vid båten. Där städade vi i ordning. Det var en het sol och när man dammsög i förpiken var det skållhett, jag trodde att jag skulle smälta bort. Jag överlevde som tur var med att endast bli svettig, hehe.

Skulle gå ner till hamnen där de andra var...
Lånade mammas tofflor eftersom jag hade skoskav. Allt gick bra tills jag kom till den långa nerförsbacken, då kände jag att min blåsa sprack och jag hade jätteont, kunde knappt gå. Var tvungen att ta av mig skorna till slut. Ville inte gå på asfalten så jag tog mig över till andra sidan där det fanns gräs. Fick ta den krångliga vägen till båten istället för ville som sagt inte gå på asfalt... Mamma hörde mig när jag krängde mig under staketet, skitade ner hennes tröja, haha. Fast det gjorde inget sa hon =)

Måndag
Vi var i Folkparken med klassen och hade en liten sommaravslutning. Vi blev hembjudna till Solvej, vår lärare, där vi bland annat fikade och lekte lite. Blev bjudna på glass, jordgubbar, kex, chips och saft. Vi hade också godiset som vi hade köpt. =) Andra gången jag åt jordgubbar i år, gott är det :D Samma dag var också tredje gången jag åt jordgubbar....


Efter jag hade träffat klassen så tänkte jag gå hem och slappa, men sen tyckte Johanna att jag skulle följa med henne på promenad, så då gjorde jag det =)
Träffade Emma en stund också :D
Hade ont i fötterna efteråt, Gick lite över en mil....

Sen fick jag bråttom hem, för att hämta pengar o handduk. Skulle sticka iväg till Himpa för att träffa några i klassen. Var tänkt att vi skulle spela brännboll, men det vart det inte så mkt av. Ca 15 min spelade några av oss, haha. Det var riktigt trevligt i alla fall. Satt och mumsade godis och pratade, allmänt trevligt helt enkelt. Lite senare kom även Hannas pappa med jordgubbar, cider och vindruvor som hon bjöd¨på. Det var gott :P

Tisdag
Avslutning i Renströmmen. Försov mig nästan.
hahaa,  jag fick ett gott skratt åt mig själv  på morgonen när jag misslyckades med frisyren jag ville ha...  ;O  Då fick jag blöta håret lite snabbt o så fick jag en liten söt trollrufs istället. Hade tuperat först, på halva sidan såg det perfekt ut och på andra var det hemskt. Hihi.

Tog inte med mig kameran till avslutningen, det var synd hade gärna haft den "rosa kören" på bild.  Haha, så himla bra avslutning. Jag och många andra fick sig mer än ett gott skratt! "Pink Queen"  var  den rosa kören, det var många av de kvinnliga lärarna som sjöng sommarlåtar b.la grease, ledin och gyllene tider- De hade söta badringar och andra bathstuff på sig, alla hade strandväska bland annat... Min favoritlärare sjöng också. =) Kul med omväxling för annars är det bara elever som sjunger. Han var jätteduktig. Jag är glad att jag ska ha honom i höst också. =)

 
citat från min bilddabok:
" Har skrivit en sida på novellen nu och har för tillfället inte så mycket inspiration, så jag tänkte uppdatera mitt musikbibliotek på mp3'n. får se hur det går när den mesta musiken ligger på en annan dator, men ska göra ett gott försök i alla fall. :) Ni kan ju gärna tipsa om bra låtar/artister och gärna skicka till mig. Om ni inte redan har min msn, så är det bara att fråga :D
..,det kräver att ni har bra musik för att ni ska få min msn x)

Just nu lysnar jag på Glassigt- Mange Smidht, en riktigt sommarlåt =P

PS. Jag gillar rock! låtar från 70/80 tal främst, skriv om ni har.. ;) Öppen för annan musik med som punk.  Det ska helst inte vara så deppig musik... :P"

Igår och idag
Jaha, igår gjorde jag klart min musiklista till mp3:n. Det var i stort sett den enda värt att skriva om som jag gjorde, förutom jobbet.

Nu är det i alla fall torsdagskväll. Var hos tandläkaren idag. Första gången sen jag tog bort tandställningen. De tyckte det var jättefint och sa att jag inte behövde komma tillbaka förren i juni nästa år. =) Fick ingen ny tid, så jag antar att de skickar ett brev. Nu sitter jag här sent på kvällen som förr i tiden. Hade tänkt gå och lägga mig för att läsa för längesen, ca en timme. Så det kan gå. Men kände att det var dags att skriva här igen. Var tvungen att skriva ner och tänka efter vad som hänt den senaste tiden. Kände att det blev ett riktigt långt inlägg, men det behövdes.
Kommer inte kunna skriva förren på söndag igen.  Om jag ens hinner det då vill säga, men som tidigast då.

Ni får ha det så bra,
So long^_^  Sleep tight and dream sweet tonight

































Äntligen

Jahopp, äntligen fungerar bloggen igen :) Har hänt sjukt mycket sen senast, får se hur mycket jag orkar och hinner skriva om nu....

 I torsdags så hade jag inga lektioner, så det var en slapp-dag. Började med att jag sov till 10.30, det var skönt. Då fotade jag mina tidigare inköp från gårdagen, och sedan ringde jag syster som skulle vara hemma i stan. Hon och Hannah satt och åt glass så då pallrade jag mig ner dit. Köpte mig en glass som frukost. ^^
Då gick killen från dagen in förbi mig, blev snopen. Fast han såg mig inte, eller så struntade han mig... Det var i alla fall en kille kille jag mötte när jag skulle nötte Johanna vid Vrinneviskogen. Han var både läskig och charmig på samnma gång, haha. Undrar om vi kommer träffas någon gång i framtiden. ;)  

Sedan så gick vi i alla fall till Strömsparken. Hannah stack iväg för att träffa någon annan och syster och jag gick till en annan del av strömsparken för att leta reda på pappa. Vi fann honom. 
Efter det så gick syster och jag hem för att äta. Fast vi gick inå H&M en sväng först och mötte PalleLina vid Södertull. Så då var vi tre tjejer som vandra hemåt genom vasaparken. :) Då ringde någon till min syster och berättade att hon hade fått jobbet hon sökte. :D Sen kom farmor och strax efter det också pappa. Vi satt och pratade lite strunt och åt lite.  

Fortsätter sedan, ska hjälpa mamma med att packa in i bilen, med saker som ska ner till båten...
Ja, tog bara ca 10 min att kånka på dynor mm mellan huset och bilen. :P

Tillbaka till torsdagen. Efter maten så stack Li iväg för att gå på Tessans student. PalleLina och jag gick strax därefter, för att gå till  frisören, då jag skulle klippa mig. Det blev ungefär som jag tänkt mig, och jag är nöjd. =D PalleLina som var där när det hände tyckte det blev jättebra, så det får man väl hoppas att fler håller med om. Inte så många som sett det än, förutom familjen.

Efter torsdagen komm fredagen
Ja, sen var det fredag och ledigt från skolan, eftersom det är Nationaldagen. Skönt med långhelg. =) Vad g16rde 1ag egentligen igår då, Just det det var då jag hade tänkt att träffa Alex och Ronja. Men så blev inte fallet, tyvärr. Istället, var jag social med mamma. Vi handlade, var nere vid hamnen. (Donade och slappade i båten.) Satt vid datorn innan och efter också. Brorsan kom, vi skjutsade ut honom till Skeppsgården där han skulle träffa några kompisar. Då snackade jag minnen med alex på telefonen. Vi har nämligen varit på läger där ute. Sakna.
Sent på kvällen satte jag på en film, Tsatsiki morsan och polisen. Underbar film. =D Åt och drack lite gott till det.

Igår, lördag
Jag väcktes redan vid 9 på morgon för att äta frukost och packa. Sedan for vi ut till St:Anna, Norra finnö för att hälsa på Momma & Moffa vid deras båt. Blåste rätt så mycket vid bryggan så vi åkte ut en bit till en ön för att få lä. Där låg vi och njöt utav solen. Låg och läste i min bok och blev bränd.... Vi hade det trevlans därute i alla fall. Åkte  vid 18-tiden för grilla hemma på gården tillsammans med Björn, som kommit hem från skolavslutningen han hade haft på sin skola....
 
Ja, det var min helg.... Det känns verkligken som sommarlov nu, fast vi egentligen inte har fått det. Vi har ju aktivitesdag på måndag och avslutning på tisdag. Känns så fjärran med skolan just nu, fastän jag ska dit igen. Även om det bara är för att hämte betygen efter avslutningen.

Tillbaka till dagen nu. Nyss så åkte de andra iväg ner till båten. Själv ska jag ta en liten promenad med hunden och jag ska gå ner till dem. Tänkte bara kolla majlen först. Senare idag tänkte jag åka hem till alex en stund också innan jag far hem till far min. ;)

Motionsdag

Idag har jag rört mig sjukt mycket alltså...

Det började med att jag hade sovmorgon, härligt. Sen när jag kom till skolan så hade vi ingen Mdk, så då städade jag ordning i skåpen och lämnade tillbaka biblioteksbok mm. Efter det åt jag, men eftersom jag åt så tidigt efter frukosten så var jag inte så hungrig. Senare hade vi mentorstid. Då bestämde vi lite saker med klassen. Aktivitetsdagen bland annat då vi ska till Folkparken, och senare ska de flesta från klassen träffas och spela brännboll och sådant. :) Pratade om avslutningen också.
Vad skönt med långhelg, vi har inga lektioner imorgon och på fredag är alla lediga, så extra lång helg, jippi. :D
Morgondagen kommer bestå av att fota mina nya inköp från idag, träffa syster, träffa Palle och kanske farmor, gå till frisören, gå på Linas utspring och sedan åka till Viken.
Orkar inte skriva något långt inlägg idag, är helt slut och ska sova närsomhelst... ^^

I alla fall efter mentorstiden så var klockan 12.40 ungefär. Då cyklade jag hem, lämnada jacka och väskor och drog till stan. Kollade på nya skor, köpte två singlar på åhlens och kollade tubtopp på Gina, hittade ingen snygg där så fortsatte med att leta fram en "studentpresent" till Lina. När jag hittat det kollade jag lite mer på skor samt en liten runda på New Yorker efter något snyggt att ha på avslutningsdagen, pappa skulle eventuellt bidra med lite pengar. Sen gick jag till Pressbyrån och köpte en glass. Fast åt den inte direkt, åkte hem först och lämnade Duffy och Amande Jensen -singlarna och presenten till Lina innan jag åkte till skolan igen.

När jag var i skolan fixade jag den sista städningen i mitt skåp och tog sedan med mig kameran ut på innergården, och käkade glass och solade. Hade ca 25 min innan min lektion började.
Det var härligt. :) En lärare(?) som kom förbi och frågade om jag var student. Sen när jag sa att jag skulle ha lektion tyckte han att det var en ambitiös lärare som jag hade, han tyckte också att jag var duktig som var kvar för att gå på lektionen. hihi. ^_^

Efter det drog jag hem med all packningen, tungt var det. Att skolsaker kan väga så mycket, är helt otroligt. Sofie följde i alla fall med mig hem och gick på stan med mig. Tyckte hon skulle hjälpa mig att köpa ett par skor. Det var tur det, för tack vare henne hittade jag tre par fina skor som jag köpte. Tre par för bara 248 kr, ett riktigt kap, bilder kommer kanske senare. Annars kan ni alltid kolla MaViSa på bilddagboken.se :P

Sofie och jag åt lite på donken efter vi hade köpt kläder och skor till mig, för jag hade inte ätit på flera timmar. Sen gick jag hem en snabbis innan jag stack igen. Denna gång för att träffa Johanna. Vi skulle ses halv sju uppe i Vrinnevi vid golfbanan. När hon kom tog vi milen, två varv, duktigt av oss. Riktigt trevligt var det. Även om det inte blev så jätte mycket springandes. Vi gick i rask takt, joggade snabbt då och då och gick ibland. Pratade mycket. Riktigt skönt att få prata av sig och samtidigt få motion och härlig upplevelse i skogen. :)  

Nu ska jag i alla fall sova, hade bäst! :D

Tidig morgon

Nu sitter jag i klassrummet och väntar på idrottsläraren, klockan är snart 8.10. Granskar mitt schema jag har haft under året och funderar på hur det kommer se ut nästa år. Sitter med nästan slutna ögon, så trött är jag. Kom med bussen från skälboö nyss, gick hem gav pappa busskortet jag lånat och tog sedan cykeln till skolan. För en lektion. En enda futtig idrottslektion vi ska promenera på för att sedan bli bjudna på glass av vår lärare. Sen har jag ingen mer lektion för dagen, vilken härlig dag, detta kommer bli. Ska upp till Vrinneviparken vid ett-tiden och sen sticker jag därifrån ca 14.30 för att träffa mamma på stan.

Hade tänkt bifoga från texter igårkväll, men glömde papprena hemma hos farmor. Sov nämligen där inatt.
Det var så att jag slutade lite tidigare igår, så jag tog tre-bussen hem till älsk. Var där hela dagen, det var en riktigt härlig dag! :D
Det slutade lite dumt, då det vart bråttom ner till bussen... Missade den, så ringde farfar. Räddaren i nöden! ;)

Nu idag, har jag haft en riktigt härlig dag. Ledig i princip hela dagen, så varit hemma och slappat. Passade på att ladda upp och redigera bilder.
Sen har jag varit på möte också. Det gick bra :)
Tog en snabb runda på stan för att leta efter ett par nya skor, lyckades inte denna dag. Beställt tid hos frisören också, ska dit på torsdag. Får se hur det blir...


Tomma hål

Dagarna fylls av meningslösa tomma hål överallt. Så segt i skolan just nu alltså, speciellt nu. jag hade kunat ligga hemma och sova fortfarande >_<  
Har ju missat mer än halva MPRen så känns så ondögit att vara med på utvärderingen och betygsnacket, gah. Men här  är jag i alla fall.... Uppe tidigt och i skolan som de flesta andra!

Igårkväll gick jag till slut ut i alla fall, kände mig dum som låg inne och slappa när det var så soligt ute. Precis när jag stod i hallen och skulle sätta på mig skorna så smsade Helen mig och undra om jag var hemma, för hon kanske skulle missa bussen. Gick till SF för att kolla nya biofilmer, Narnia -Prins Caspian hade premiär :D Någon som vill gå och se den med mig? Får se hur många likheter det finns med boken ^^
Träffade becca sen i alla fall, hon smsa när jag var ute och gick, så då gick jag raskt upp till vilbergens centrum, tog bara 20 min från "stan", jag är snabb ;)
Det var skojsigt, så länge sen. Det var varmt ute och becca hade pengar så vi gick in på ica och köpte cola, mötte emma där med, hihi. 

Vi satt  på en bänk och pratade. Snackade Frankrike, hon hade nyss kommit hem från skolresa dit. Jag åkte ju också dit i nian :) Minndes tillbaka :D
Sen vandrade man hemåt, tog av mig skorna, för ville itne få skoskav. (Jag var barfota i skorna...) Skänt attt gå barfota på asfalten, fast på vissa ställen var det "aj,aj". Gick i en vattenpöl också... xD
Istället för skoskav hade jag fått blåsor under fötterna när jag kom hem, ve och fasa! Jag är så smart, hehe.

Skratt och lek

Mycket skratt och lek i helgen, med kusinerna. Spelat fotboll mm. Jag och julia krattade massa löv i flera timmar bland annat... Grillade på kvällen också, riktigt gott. Det hände inte så jätte mycket, minns ingen speciell händelse att skriva om för tillfället, hehe.

Jo vi var på körskolan på förmiddagen. Pappa jag och malte åkte till stockholmsvägen och var med på en handledarkurs i fyra timmar! Alla tre var trötta, men vi höll hos vakna i alla fall, fast malte hade svårt för det. Han som pratade verkade sjyst, rolig och så... ^_^  I slutet av sommaren så ska jag gå en sådan där intensivkurs, så att jag inte har så
mycket att göra parallelt med skolan i höst.... Vore nice!

Nu ligger man hemma och lyssnar på radion och ligger här och skriver. Åkte tidig buss fr¨ån landet för att träffa Susanne och promenara samt fika. Träffade Mimmi på bussen, det var rikigt kul. :D Längesen sist nu. Snygg man får vara då. Hon skulle jobba idag.. Sms:at med becca och alex, får se om man  träffar dem senare idag :)
 nu ska jag väl ut snart igen, käns dumt att vara inne när det är så fint väder ju.... :P
har många roliga och fina bilder jag ska lägga in på http://MaViSa.bilddagboken.se bara att checka! ;*)


RSS 2.0