Vart går smärtgränsen?

Aj, aj...

Typiskt mig, blir förkylningen värre bara för att jag tänkte tanken imorse....
Det smärtade till i näsan typ, svårt att förklara men det var inte kul, kände mig svimfärdig vid två av tillfällena till och med.
Första gången mär jag var i skolbiblioteket och skulle skriva ut en del av rapporten eftersom jag hade upptäckt att jag var tvungen att ändra en sak. Sagt och gjort. Killen bredvid mig, såg att jag inte mådde bra och frågade mig hur det var. när jag sa Nej, så kom en rolig följdfråga; Ska jag läsa åt dig?  hahaha, och han lät ju så seriös på rösten, lix omtänksam på något vis. Lite sött. Men jag bara, "nej det behövs inte".
Sedan på svensklektionen kände jag det igen, usch. 
Förutom det har jag också lite halsont som kommer och går.  :/

Någon slags höstförkylning som inte vill släppa :(

Efter en bra film, lite mat och en kopp te hemma i soffan, kände jag mig bättre. Då undra Jossan om hon kunde komma till mig ett tag. Så då blev det så. Sen följde jag med henne till Arres och fortsatte sedan till Studio Shine för att beställa ny klipptid, vilket skulle ha gjorts för flera veckor sedan.
Nu är det i alla fall beställt, ska dit imorgon eftermiddag =)

Blev träning idag också, fast bara lite lätt då jag faktiskt e småförkyld. Gick mycket bra i alla fall. Höll ett rätt lågt tempo. Målet var 4 km på ca 60 min, haha. Tog basgruppen på F&S. Trevliga personer i gruppen, vi var bara 5 st.  Nästa vecka blir det 6km-sträckan istället. ^_^
Någon som är på? =)

Kram, kram

Hösten är kommen

Brr, kallt!
Imorse när pappa kom in och väckte mig och fråga om jag skulle upp. så sa jag bara "Nej" och somnade om. Jag kände mig jättedåligt. Förkyld och ont i halsen. När han kom in andra gången och fråga om jag skulle upp nu då, så kollade jag med halvöppna öon på mobilklockan. 07.30. Aaah, jag hoppade upp ur sängen och skyndade mig till köket. Jag fick för mig att jag började klockan åtta, men när jag om på att jag hade sovmorgon saktade jag ner tempot...

Jag visste att jag skulle trotsa mig själv och gå till skolan ändå för vi skulle ha labb på naturkunskapen idag. De ska man inte missa, för jag hörde en som hade fått ig, bara för att den missat en labb trots att den hade fått bra betyg på proven och så.

När jag kom ut i trappgången vid kvart över 8, tänklte jag "shit, också. jag glömde vantar och mössa". Jag hade tänkt gå och hämta det, men struntade i det, för jag visste inte hur mycket klockan var och jag ville inte bli sen.  Det ångrade jag mig sen.
Dum som jag är sticker jag till skolan endast införd t-shirt och skinnjacka, utan en extra tröja, utan össa/basker och utan vantar! Dumt dumt. Hoppas det inte blir värre nu. 

Tjing-a-long nu ska jag dra till naturkunskapssalen.... 

JAG ÄLSKAR DIG

Du är hon <3
Hon som alltid mig helar
det är hon som spelar,
Huvudrollen i mitt liv.
Tillsammans tar vi våra kliv,
kliv framåt i denna värld.
Med livets kunskaper är jag lärd:
att det är du,
du som ger mgi livets kraft
kraft att återhämta mig
kraft att fortsätta
kraft att vilja

Jag vill inget hellre än att du föralltid ska finnas vid min sida livet ut!

Jag älskar dig min bästa vän. <3
Försvinn inte ifrån mig.
Jag vill ditt bästa och därför sade jag inte för mycket om att jag inte tyckte om att du flyttat. För jag vill ju trots allt ha dig nära mig. Men mycket mer klarar jag inte av snart.
Jag försöker så gott jag kan att säga dig hur mycket jag älskar dig och att jag vill ha dig nära mig.

Snälla, lyssna på mig och förstå vad jag försöker säga dig. Stanna kvar hos mig och alla andra, för vår skull och din egen skull. <3 Även om livet känns hårt och tungt nu, det kommer bli bättre. Det blir bättre, ha tålamod. Stå ut med dessa jobbiga situationer, för de bättre är på väg, det känner jag.

Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig jag älskar dig, JAG ÄLSKAR DIG!

Se på tv

Lördagskväll

"Har ni inte trean?!"
utbrast jag i förtvivlad röst och tittade på mamma med med en bilck av ängslan och chock.

Det var fredagskväll hemma i Valdermarsvik. Mamma lagade till en delikat måltid som vanligt, Björn satt vid datorn och lilla jag sprang däri mellan.

Jag hade nyss surfat in på tvplaneten.se och tagit reda på något sevärt för kvällen som vi skulle se samtidigt som vi åt vår mat.
När jag stegade ut mot köket i rikning mot mamma, ropade jag till Björn att slå över till trean så länge. Mamma och jag började samtala, jag berättade att vi skulle se Sing-A-Long och Singing bee ikväll. Björn kommer in i köket och säger till mig att vi inte har trean, det var jag helt oförbrett på. Så där stod jag och gapade av förvåning och det enda jag fick fram som svar var "jaha, då får jag väl planera om då". Till min förtjusning upptäckte jag att Doobidoo gick på ettan.
När vi började se på Dobidoo, upptäckte jag lite förändringar och jag hoppades att de hade kvar den klassiska textremsorna och till mn glädje hade dem det!
 
Vart även att titta på Johny Englisch efter Doobidoo.


På natten när jag skulle sova så kände jag en stor saknad av min vän som flyttat ner till Mariannelund. Då skrev jag en dikt om henne. =)

Du är hon <3
Hon som alltid mig helar
det är hon som spelar,
Huvudrollen i mitt liv.
Tillsammans tar vi våra kliv,
kliv framåt i denna värld.
Med livets kunskaper är jag lärd:
att det är du,
du som ger mgi livets kraft
kraft att återhämta mig
kraft att fortsätta
kraft att vilja

Funky!

Fredagar är sköna! =) Slutar 13, det är jättehärligt, jämfört med förra året då jag slutade vid 15.30-16.00! ^_^

Idag när jag kom hem så var det att sitta vid datorn ett tag, det var jag värd efteer veckan kände jag =)

Det blev ett träningspass på Friskis&Svettis idag, längesen sist. Pappa som fick dit mig. Han tränar där flera ggr per vecka, och har prövat de flesta olika passen som finns där, och är inte sen att haka på nytt. För några veckor sedan, så startade dem med Funk, dans. =)

Han berättade för mig, att min bror utmanat honom. Det var så att min bror tyckte det var skrattretande att höra att sin pappa dansar och funk dessutom. Det passar inte ihop helt enkelt. Så då sa han jag lovar att jag är bättre än dig. Pappa var inte sen med att berätta om detta scenario då han och min bror pratat om detta. Då sade jag direkt, då ska jag ta med mig kameran och filma, så får vi se vem är bäst. ;)
Det tyckte pappa var en bra idé.
Jag kände då att jag också ville testa...
Så då bestämde jag med pappa att jag skulle prova idag, fredag den 26:e.
Meningen var att bror min skulle var med också men så blev inte fallet, då han slutade sent.

I vilket fall som helst, så blev det dans för mig! Det var hur kul som helst =) Svårt också förstås, men inte så svårt som min pappa målade upp det hela för mig påvägen dit. Hihi. Inte för att jag trodde honom men ändå.

Ledarens entusiasm smittar av sig men det är svårt att hänga med i de snabba kombinationerna som hela tiden byggs på med nya rörelser. Genom att tillämpa "inte tänka, bara-känna"-tekniken blir det ändå en rejäl ansträngning och det ömmar i lårmusklerna redan 10 minuter in på passet.

Är rätt så otränad, då jag endast joggat sen i våras. Vi har ju ingen idrott i skolan längre :(
O' så har jag inte kunnat komma igång med simningen igen än, eftersom jag har piercat mig. Men de ska de snart bli ordning på. =)

Jag tycker det är så snyggt och coolt att se de professionella funk-dansarna.
(hittavideo på youtube trots, fenrilt sökandet så fick bli endast denna bild istället)de tyvärr ingen bra
dansar funk


De som gick vidare...

"De som gick vidare..." Ja, den meningen får mig i många filosofande tankar, men just nu orkar ja inte skriva om dem här, för känner att jag behöver sova, och vila ut inför morgondagens prövning.
Förhör i Naturkunskap B, om atomens historia samt strålning...

IVem är din idol?
Min mamma är en av mina idoler =)
Fast nu hade jag tänkt prata om idoljakten på tv4, haha.
Ja följer det inte maniskt, men det var några från audition jag gillade starkt, så jag ville se hur det gick för dem, och såg därför kvällens program, där dem tog fram 16 finalister.

De som gick vidare var:
8 tjejer: Sepideh, Loulou, Alice, Jenny, Yazmina, Viktoria, Anna och Linda
& 8 killar: Kevin, Rasmus, Elias, Jesper,  Johan, Robin, Robin,  Lars 

Bland mina favoriter är det de yngre som fallit mig i smaken, Alice och Johan! Tycker att alla är mer än okej, av finalisterna fast flera av dem inte är den stilen jag gillar. =)
Förutom Alice och Johan är Lars en favorit, måste även tilläggas att Anna är riktigt duktig! :D
Robin B, Sepideh & Jesper -har skön röst!  

Vad tycker alla andra? Det är oftast något som inte undgår. Många som tar alla chanser att prata om idol, och sina favoriter i tävlingen, både i bloggvärlden och den som finns utanför datorn...

Ha de bäst allihop :D 
O ta och lyssna på denna låt; http://www.youtube.com/watch?v=IAklUagV28Y
värda att lyssna på!
Blev tipsad av Mindy, när jag läste hennes blogg förut idag, hon hade skrivit ut några rader från texten, pch jag föll direkt och var bara tvungen att lyssna, så nu vill jag ge fler chansen att lyssna på dem!
Utdrag: Your best friend it's not your girlfriend...

You made my day!

Idag är en annan dag.

Glädje, det är viktigt :D
Många undrar hur jag lyckas vara så positiv till det mesta i livet och orkar med så mycket... 
Jag blir jätteglad för småsaker, som tex när mina klasskompisar säger hejdå eller när jag ska träffa en kompis på stan osv. Jag får så kallade glädjeryck, bara av att någon pratar med mig. Som när Elin pratade med mig i korridoren t ex.
Glädjen går ut i hela kroppen och utlöses av ett glädjeskrik i form av "Iiiiih". 
När någon visar att jag finns på ett eller annat vis känner jag av den glädjen. =)
   Det har nog med att göra, att jag var en ensamvarg förut och inte haft så många vänner. Läste böcker och umgicks med släkten mest. Men på högstadiet var det en bra vän till mig, som är väldigt utåtriktad och framåt, som gjorde mig till än mer öppen person, och nu saknar jag lätt gemenskap när jag är ensam...

Det borde vi alla tänka på, om vi ser någon som har ngt snyggt klädesplagg eller någon snygg frisyr osv, att säga det. Bara att hälsa, kan göra någons dag. Att få någon att tänka "you made my day" av något man sagt eller gjort är något vi alla borde sträva efter!

Haha, ja så djupt har jag gått i mina tankar idag, men nu ska vi in på annat....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alla olika typer av människor och varför vi gör som vi gör osv är jag intresserad av. Idag på ARL:en fick vi olika roller tilldelade som vi skulle "spela" i grupper som vår lärare delade in oss i. 
 
Det var 4 st olika slags personligheter vi skulle leva upp till, då läraren försökte ge oss, en motsats av oss till de flesta.
Jag blev en C person, vilket var rätt så mycket emot mig...

Jag har väldigt svårt för sociala sammanhang och tycker inte om att bli ihoptvingad med någon då det gör mig så osäker som person. Jag är ofta tystlåten om någon annan är pratsam, men om det är tyst brukar jag bryta tystnaden. Fast det beror ju på vilka slags mäniskor man hamnat med förstås.
(Om fallet inte är så att jga känner de andra mycket väl, då är jag ofta social och är svår att få tyst på...)

I alla fall så som C personen är, för att citera:
"Du är en person som tar lite lätt på skolarbete. Du försöker glida undan från uppgifter och tar inte på dig mer än nödvändigt (frivilligt). Du småpratar gärna om annat när de andra försöker jobba, t ex vad som gjordes i helgen, vad du ska göra efter skolan."

Jag brukar svamla om onödiga o knäppa ting, när jag känner mig trygg och säker med dem jag umgås med, så då passar ja väl in i den personen ibland.
Annars är jag nog mer B, "Du är en ganska tystlåten person som tycker det är ganska jobbigt att jobba i grupp och prata inför andra. Du tycker att det är svårt att tycka saker och att framföra dina egna åsikter. Du visar en del intresse för uppgiften, men säger alltså inte så mycket i det övriga som diskuteras. Du låter någon annan i gruppen ta kommandot! Du gillar snarast att bli tilldelad uppgifter och att jobba från instruktioner av någon annan som taigt på sig en ledarroll. Vid frågor är dina typiska svar 'Jag vet inte, vad tycker ni andra?' eller ' Det blir/låter jättebra'."

Jag vet mycket väl att jag inte är någon av en ledarroll och det mesta stämmer in bra på mig, men att jag har svårt att tycka saker, stämmer inte riktigt. Det är mer att jag låter dom tala, som vill tala. Jag pratar bara om de andra vill att jag ska göra det, om dem ber mig. Fast då måste det ju vara något av intresse, som man HAR åsikter om också, förstås.

C, rollen ja fick, var för mig den allra svåraste att vara. Eftersom då känner jag att jag inte riktigt vet vad jag ska säga och när, då om jag vore A, eller D, är det mer i stil med att bara prata på och ignorera om någon annan  vill prata, på ett annat vis.

A: "Du är en person som tar kommandot och drar upp strategierna. Du gillar att styra och ställa samt bestämma. Du tar alltså en ledande roll och delegerar en hel del uppgifter, men tar också på dig en hel del uppgifter själv. Det är inte alltid du lyssnar på de andra i gruppen, utan tycker snarare att du har mer rätt än de andra. Du styr gruppen mot de gemensamma målet och vägleder de övriga gruppmedlemmarna."
D: "Du är en mycket ambitiös person med höga mål. Du gillar att ha koll på läget! Du gillar grupparbete om du själv får välja arbetskamrater. På denna gruppkonstellation ser du med viss skepsis eftersom vissa i gruppen inte har samma ambitionsivå som dig själv. Du inser att du måste ta på dig en hel del om det ska bli gjort något i gruppen."

Jag känner även att jag är lite av en D-person inuti mig, då jag jobbar bäst med de som jag känner mig och jag har lättast att få saker gjort, om det är fler som är på min nivå och kan stötta mig, och vi kan arbeta gemensant utan att börja tjafsa. 
 
Vad tror/tycker ni, att ni själva är som person? =) *kommentera gärna*

Skumma dagar ...

Skumma dagar, de senaste dagarna..!

Har äntlingen införskaffat lite behövliga plagg, fick pengar av pappa =)
Livet är på rullning igen.

Skolan hade kunnat vara bättre, men men.
Mobilen på lagning nu också, i miss it! Hoppas nu den är hel när jag får tbx den.....

Det var en fågel som kvittra i mitt öra, att jag skulle uppdatera bloggen, men kommer inte på något intressant att skriva om....
Förutom att något har hänt med tangentbordet XP
Massa tangenter som itne funkar som dem ska på msn, buhu,
Utfyller blogget med en väldigt bra låt =)

I can't stop this feeling

Deep inside of me

Girl, you just don't realize

What you do to me


When you hold me

In your arms so tight

You let me know

Everything's all right


CHORUS

I, I'm hooked on a feeling

Im high on believing

That your in love with me


Lips as sweet as candy

Its  taste is  on my mind

Girl you've got  me thirsty

For another cup of wine


Got a bug  from you, Girl

But I don't need no  cure

I'll just stay a victim

If i can for sure


All the good love

When we're all alone

Keep it up Girl

Yeah, you turn me on


CHORUS


All the good love

When we're all alone

Keep it up Girl

Yeah, you turn me on


CHORUS


I'm hooked on a feeling

And im  high on believing

That your in love with me


I said I'm hooked on a feeling...

And im high on believing

That your in love with me

Hooked on a feeling



Vill tillägna en låt till mina kära läsare också ;)
Happy Song - M Baker

We are down, we are crazy fools everyday at school.
Teachers here, teachers there,
Books and books, they are everywhere.

Come on boys, we need to dance, we have got a good chance.
Lay your problems on the floor, clap your hands and sing once more:

Everybody, let's go to the "King",
We can dance there, dance and eat an ice-cream.
Everybody dancing all night long,
Try to do it, sing a happy song.

Music, dancing in the night, we can get so high,
For no reason no long stop, now's the time to go to the top.

It's a sweeter happy song, we'll sing all night long.
Lay your problems on the floor, clap your hands and sing once more:
Everybody, let's go to the "King",...

It's time to dance, it's time to sing, sing a happy song, a happy song.
Let's go, let's go boys, come with me and sing, sing a happy song.

Come on boys, we need to dance, we all have got a good, good chance.
Lay your problems on the floor, clap your hands and sing once more.
Music sound in the night, we all can get so high,
For no reason no long stop, now's the time to go to the top.

We are down, we are crazy fools everyday at school. ...
Come on boys, we need to dance, we have got a good chance. ...
Everybody, let's go to the "King". ...
Let's go, let's go boys, come with me and sing, sing a happy song.
Everybody, let's go to the "King",... - Everybody


Måendet är bra?

*Fäller en tår av oförstående, fäller tårar som blir till floder av att världen inte är som den ska*

Vad har hänt med mig? :S :O
Lix, jag som blir crazy glad över "ingeting". till exempel, senast igår när jag va jätteglad för att catta och jag hade klarat av intervjue så bra.... O när jag lekte i parken med Lo =)

Det är min inställning till skolan som är på väg att ändras, kanske? Borde gått till skolan och trotsat mitt mående...
För den där dumma textlektionen är viktigt... Kommer, vara så efter, där nu! /:
GAAAAAAAAAAAAAH, arg på mig själv....
Lär mig att stå ut, inte långt kvar nu ju!

Ville bara bort... fast jag gillar fritiden och allt som händer då. Det ska överväga skolan och det, så man orkar med det.
Jag  mår bra, okej?

Intalar jag mig själv.....

Jag har så mycket inom mig. Har skrivit ner det, men det hjälper inte, då jag bara skrivit ner det för mig själv och ingen annan.
Vem har jag att prata med detta om, någon alls?
Någon som inte känner mig som vill höra om mina "problem"?

Händelserika dagar (bloggnamn)


Vad har jag gjort i helgen, kanske ni undrar?
Jo, lördagen spenderas i Linköping samt strax untaför lilla byn Ringarum...
Söndagen blve jag kvar därute och nu är jag nyss hemkommen. Sitte och äter lite äppelpaj som pappa bakat =)

Under lördagen var jag i alla fall i Linköping först.
Gick upp och åkte iväg tidigt, för att vara på Ikea, när de öppnade.
Hittade inte allt jag ville ha, men en stol och en hylla införskaffades. Åt också frukost på Ikeas lilla matställe.
Tio kronor kostade det, för dricka inkl påtår, två dubbelmackor och olika pålägg. Billigt och gott. 

En rolig händelse på cafét jag tänkte berätta om också, som utspelade sig vid kaffeautomaten.
Det var så att jag skulle fylla på vatten till teet och tydligen var allt slut i automaten, så det bryggdes just då. Det stod en kille med en bricka med flera antal muggar där bredvid. Antog att han skulle fylla på till flera, hela familjen eller något i den stilen. Han var söt fast ung. Han hade inte fyllt mer än 15 i alla fall. Han var väl 13-14 kanske.

 Han log sött mot mig och vi växlade några ord. Verkade på honom som han försökte flirta, hehe. Sen kollade jag runt för att se om någon som jobbade där, hade tänkt och komma och kolla på maskinen. Då så jag att de var några påväg så då ställde jag miv vid automaten igen.

Strax så kunde jag fylla på mitt vatten.

 Jag förmodade att killen stod där några minuter längre än mig, och hans äldre bror(?) kom också när maskinen var igång igen.
Jag fyllde på mitt vatten och tänkte att de kunde fylla på samtidigt, om de skulle ha kaffe. Men de gjorde de inte. Så jag kände mig lite skamsen när jag skulle gå tillbaka till mitt bord och kollade lite urskuldande på dem, för att säga förlåt.  Då kollade den äldre brorsan på mig (, som jag tror var i 25-års åldern) och bländade av med ett stort leende och blinkade överdrivet tydligt mot mig. Jag bara log, utan att säga något eftersom jag blivit så förvånad. Han brast ut i ett sött skratt också när jag gick därifrån.
Så när jag var tillbaka hos mina bordskamrater av vilka bestod av min farmor, farfar och pappa skrattade jag nästintill hysteriskt.
Det var så himla kul det som nyss hänt. Så försökte förklara för dem, men allt de hörde bland skrattsalvorna var svammel. Ha, haha. De var så charmige de där två killarna.

Efter ikea åkte vi i alla fall tillbaka till Norrköping.

Vart inte så mycket fynd jag hoppats på.
Hade planerat att åka hem med ett par snygga gardiner och helst också ett överkast. Samt en ram till min TP-affisch.
Blev bara kontorsstole och hyllan vi fyndade.
Köpte även lite annat smått, bland annat en söt hjärtformad svartvitt kudde som kommer passa bra in i rummet snart. Ska nämligen inhandlas svartvita gardiner och överkast på Lagerhaus, eftersom det var alternativet om inget skulle finnas på Ikea. Blir även att titta efter en svart ram på affären bredvid Lagerhus, eller vit kanke. Svartvitt is the shit ;)


Tänkte göra lite reklam för intressanta bloggar =)
De som jag oftast läser är väl dessa:
http://metrobloggen.se/nadjabrodin
http://alexxxizzy.blogg.se

http://hildabordahl.blogg.se/
http://kemmie.blogg.se
http://metrobloggen.se/mindy
http://zath89.blogspot.com/
http://Ainariel.blogg.se
http://megustalanochesuritmoysucolor.blogspot.com/



Efter fika och en stund chattandes och packandes for vi vidare till Fyllingarum och sedan även Rosénhill. Adam firades som nybliven tonåring, då han fyllde 13 samma dag. =)
Kul dag fylld med lek och skratt samt gott att äta.
Simon och Lucas är så busiga. Småbarn är allt för söta. David blir extra busig när dem är här också, då han annars är lite lugnare av sig. Men det var bara kul.
Blev kvar framåt elva på kvällen innan jag följde med farföräldrarna hem till sig också. Sov där i hopp om att kunna träffa alex dagen därpå.
Så blev inte fallet.

Var kvar i Fyllingarum istället. Det bev rensing av svamp, som pappa plockat dagen innan och umgås med faster&farbror samt kortspel med farmor och farfar.
Åkte hem med 4-bussen.

Here I come!

Glädjeskrik för allt roligt som händer, planeras och sker ;)

"Kalendern full"
Har fullt upp hela dagarna nuförtin, det är skoj!
Imorgon ska jag träffa Lina och kanske också Nadja och förmodligen shoppa lite. På tisdag ska jag träffa Saga, får se vad vi gör, om vi kanske tar en fika på stan och går en runda på stan, eller om vi bara är hemma hos mig kanske. Det är sånt som märks. På onsdag händer en annan kul grej som jag tills vidare håller hemligt. Ska se om jag träffar Emma, Johanna elelr Sofie också, Får se om någon av dem följer med mig till det jag ska göra. Möjligtvis blir det en snabbis på stan med pappa för att inhandla nya gardiner och överkast till rummet, samt en ram till min TP-affisch. Senare på kvällen ska jag till kyrkan på mässa och sedan till ungdomsgruppen. Ska bli kul! Har längtat efter att börja där, men inte tagit tag i saken. SÅ jag hade tur som har en pappa med stor umgängeskrets. Kände tydligen en av ledarna i ungdomsgruppen för St:Johannes. Wiieo =)  Jag slutade ju i den i Ringarum för det var så lång att åka, och har sedan inte börjat inne i stan, fast jag ville det....

Torsdag blir det en bussfärd till Viken. Ska hålla med projektarbetet på kvällen pch på fredagmorgonen. Efter skolan på eftermiddagen ska jag sedan till muséet och fixa med det sista på Expo-läxan. Efter det blir det att åka tillbaka till viken. Kanske blir det ett stopp i Ringarum hos alex också. =) Under helgen ska jag också blondera håret igen.

Nästa vecka ska jag beställa tid hos min frisör också, då håret behöver klippas upp. Ska också prata med henne om eventuell färgning. Om pappa och jag inte hunnit till stan och inhandlat sakerna till rummet, så görs det också denna vecka istället. Ska försöka träffa Nadja då också, om vi inte hinner ses i vecka som kommer. Vore förståss kul att träffa henne båda veckorna förstås. Sen mellan allting blir det väl plugg också, har inte så mycket nu iförsig, men med skolan vet man ju aldrig.
Om färgningen inte blir av hos frissan, ska jag också försöka hitta några medresenärer för en tripp till Nyköping, för att hitta toning till håret istället. det är sådant som märks. Sen ska jag se om syster-yster inte har för mycket på gång, om det finns tid att träffa henne också, det vore ju inte helt fel alltså. <3

Lärare, känslor för elev

Jag hade kommit hem först, som vanligt, plockade upp posten och lade den på köksbordet. Hungrig som jag va, satte jag mig och åt lite och kollade genom posten. Pappa hade fått en Lärarnas tidning jag skummade igenom. Kom till ett uppslag där det stod om lärare som blir kära i deras elever.

Som skolelev själv vet jag att kompisar brukar tycka lärare är snygga och till och med blir kära ibland, men detta ar något nytt för mig.
Att lärare blir kära i elever ibland och tycker dem är snygga. Att vissa inte kan ungå att attraheras och/elelr känna sig smickrade.
Ska ta citat från artikeln:
"De är unga, snygga, intelligenta, vältränade, har livets alla möjligheter framför sig och livet leker. Hur kan man INTE attraheras av dem?"

"Trots att personen framför mig inte var en flicka längre, utan en vuxen kvinna, och trots att jag starkt kunde identifiera mig med henne och kände någon form av attraktion mellan oss, vi var onekligen i en lärare-elev-relation, i vilken jag hade maktposition och alltså ett ansvar. Jag förklarade för henne att jag tyckte hon var en helt fantastisk tjej, och om det hade varit en annan situation, och inte så stor åldersskillnad mellan oss, skulle det mycket väl kunna bli vi två, men att vi nu bara kunde umgås som vänner"

Trodde bara sånt här hände i böcker/film... Har förut inte ens tänkt tanken på att lärare faktiskt kan bli kära i elever, precis som elever blir kära i lärare!  Det har aldrig fallit mig in, men självklart är de precis som alla andra mäniskor med känslor och man kan ju inte styra sina känslor, precis som någon yttrade sig om i ngn av alla artiklar i ämnet "Kär i en elev- vad ska jag göra?".

Väldigt intressant att läsa om faktiskt. =)

Denna kväll har jag drogat grease-musik efter 21 dårå^^
Tack o hej, de va allt för mej ;O


Projektarbete

....O' så¨vare ju det här med projektarbetet.
Jag är så klantig! Det är vid såna här tillfällen man önskar att föräldrarna bodde ihop eller i all fall närmare varandra, åtminstone i samma stad :/

Jag har nämligen glömt saker hos mamma som jag behöver ha i skolan, andra gången i rad! Inte bra... :(
Måste verkligen bättra mig, Skärpning Maja!
Ska kolla på denna dator, om bilderna möjligtvis finns här, chansen finns ju =')


Blev en slappdag idag, hade tänkt att det skulle varit mer plugg men aja, får bli på söndag istället. Sista dagen XD

Navelpiercing på G! =) Om jag kan få tag på Cecilia vill säga, ska ringa henne imorgon och kolla när hon har tid.

Ska upp tidigt imorgon så får väl säga god natt och hej då allihop! ;)


Vad händer sedan?

Skola idag som vanligt. Rätt skön dag.
Var på andra TEXT-A lektionen idag. Kändes mycket bättre än färra veckan, så blir nog inte så trist som jag fick för mig då. Kan nog bli kul =)
Vi var på föreläsning i skolans aula under dagen.
"Konsten att välja". Det var en cool snubbe som föreläste, så det var kul att lyssna. =P
Det handlade om vad man ska tänka på vid sitt val effter gymnasiet, med skolor och så. Lite klokare blev jag nog. ^_^

Efter skolan så upplevde jag som vanligt min "vardag i sin rörlighet" genom att impulsivt åka iväg som vanligt... Denna gång var destinationen skärblacka, mosstorpsvägen. Mamma kom hemifrån Viken och hämtade upp mig. sedan for vi på besök hos mormor. =)

Något annat som hände idag var ju att den nya idolsäsongen satte igång. Eftersom det var en ny jury, var det inte så mycket auditions som visades såhär första dagen, det var tråkigt. Förmodligen blir det bättre imorgon. =)

På tal om imorgon, så äre det en bra dag i skolan. Endast en lektion, en lång visserligen. Egen vald bör påpekas. Expo! =D Jippi!
Hoppas jag kommer ihåg att ta med mig blocket... hihi, Jag råkade glömma det sist ju. Klantmaja som jag är i dubbel bemärkelse. ;)

Han tipsade om att det fanns ett flertal olika intressetest på nätet att göra, om man inte visst exakt vad man ville jobba med. Jag gjorde självklart ett nu ikväll. Fanns många intressanta yrkesområden. =)

Här nedan finner du intressetestet:
https://sso.arbetsformedlingen.se/go.aspx?c=108

Bör väl sova nu, även om jag inte behöver vara på skolan före 9.30....
 
Good night N' Sleep tight

Tisdag ;)

Ännu en dag har gått, en lång dag.
Hade vart på landet och sovit över, tänkte passa på när jag hade sovmorgon, för då behöver man inte gå upp extra tidigt tänkte jag. Fast blev normal tid, för ekonomisk som jag är så tackar jag inte nej till att åka bil istället för buss, även om det innebär att gå upp en timme tidigare. Dumt, kanske vissa tycker, men sån är jag! ;)

Sen blev det att ligga och slötitta på TV två timmar innan det blev dags för skola. Först ngn ungdomsserie, som var rätt okej och sedan "Avslöjad!" som jag brukar kolla på när jag inte har något annat för mig. =)

Tänkte kolla saker på nätet också, men det har inte funkat på flera dagar, pappa har vart tvungen o köpa ny router (stavning?) och eftersom den måste var kopplat till den stationära datorn, som är min brors har inte vi kunnat fått igång det förren idag. Han är nämligen nästan aldrig hemma och han har ju lösen till datorn.... Nu är det äntligen fixat i all fall, det är skönt. =)

För att inte vara så hungrig i skolan tog jag ett päro innan jag gick, eftersom jag ätit frukost vid 7 imorse. Det var smart, eftersom vi hade sen lunch idag, vilket jag inte tänkt på först. Skickligt av mig. =P

Hade lite ont o magen och huvudvärk idag, men klarade av skolan i alla fall... 
Hade mpr med tvåorna idag. man skulle komma igång "poff", bara helt plötsligt. Gick sådär. Visste ju innan lite om uppgiften, men hade inte sett framför mig att det skulle vara så svårt. 
Först hittade jag ingen lärare och sedan fick jag uppgiftsblad och lite introduktion av ämnet. Var min gamla bildlärare, så känns bra eftersom jag gillar henne. =)
Var väldigt segt att komma på vad jag skulle göra, men det gick bra till slut. Ligger lite efter i planeringen eftersom jag missade första passen de tidigare veckorna. :/
Fast det ordnar nog upp sig så småningom, får vi hoppas.

Efter skolan så var det att träffa farföräldrarna, först var det ett besök på muséet som gällde, efter det blev det att åka till en sömmerska farmor kände. Skulle lämna lite stuff. Passade på att hälsa på en gosig hund och en jättteöt och urgullig kattunge som bara var 14 dagar. Den fick plats på min ena handflata... Hihi.^_^

Senare bar det av till Ö&B där det inhandlades en hel del småsaker, fick bland annat en söt, behövlig pärm. =P

Efter det for vi iväg till Ingelsta-området, Maxi Stormarknad. Kollade lite småaffärer innan vi gick in på ICA.
Älskade syster yster ringe och ville träffas över en fika samt en shoppingrunda på stan. Hon fick shoppa utan mig medan vi snabba oss på inne på mataffären innan farmor, farfar jag  hann till centrum och tog en fika  med henne på Wayne's Coffe.

Blev stan en snabbis innan jag och syster fick skjuts hem. Nu sitter hon och plugggar i köket och det ska jag med ta och göra när inlägget är klart. Bäst att sätta igång, med praktiskt taget den enda läxan jag har än så länge. Har ju en hel del annat att göra de kommande dagarna så kommer väl inte ha tid över till plugg då.

See yaa' ppl :*


RSS 2.0